Her er Oslo-gjengen

I dag ble hele rollegalleriet for den kommende storproduksjonen «Max Manus» lansert. På rollelista sammen med Aksel Hennie, står blant annet Nicolai Cleve Broch og Viktoria Winge.

8915 9fb2b original
8916 fb6a6 original
8917 f2a46 original
8918 169d7 original
8919 9e04a original
8920 67de5 original

19. februar starter opptakene til en av de største filmproduksjonene i Norge de siste 20 årene. – Etter å ha castet Aksel Hennie som Max Manus, startet den tidkrevende og møysommelig prosessen med å finne frem den rette personsammensetningen rundt han, sier regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Sønsteby og Hauge På en pressekonferanse i dag ble rollegalleriet for første gang presentert for offentligheten. At Aksel Hennie skal spille tittelrollen har lenge vært kjent, men i dag ble det klart at landskjente personligheter som Gunnar Sønsteby og Jens Chr. Hauge skal spilles av henholdsvis Knut Joner og Kyrre Haugen Sydness. Rollen som Max Manus kone Tikken, som i dag er 93 år, går til Agnes Kittelsen. For øvrig består rollegalleriet av ledende unge norske skuespillere som Nicolai Cleve Broch, Christian Rubeck og Viktoria Winge. Regissør Petter Næss, som er utdannet skuespiller, skal levendegjøre den norske legenden Kaptein Martin Linge.

Ærefrykt Regissørene møter selv prosjektet med ærefrykt.

– Vi går alle til dette arbeidet med stor ydmykhet ovenfor de mennesker vi skal portrettere, og det de gjorde under krigen, sier Rønning og Sandberg.

Produsentene har også en ambisjon om å benytte seg av en filmsjanger det har vært stille rundt i mange år.
– Vårt mål med «Max Manus» er å vekke til live en filmsjanger som nordmenn mestret på 50-tallet, sier produsent John M. Jacobsen.