Streiken er over

Den 100 dager gamle streiken blant manusforfattere i Hollywood er over. Tirsdag stemte medlemmene i Writers Guild of America i overveldende antall for å gå tilbake til jobben.



Ifølge Hollywood Reporter stemte 92, 5 prosent av de 3775 som avga stemme på å avslutte streiken.
– Dette var ikke en streik vi ønsket, men en streik vi var nødt til å gjennomføre for å oppnå jurisdiksjon og å etablere korrekte satser for skrivearbeid for nye medier og på internett. Disse fremskrittene gir oss nå en fotfeste i den digitale alderen, sa WGA-president Patric Verrone på en pressekonferanse i Hollywood tirsdag.

En seier for de kreative Fagorganisasjonen konkluderte med at streiken var en suksess.
– At streiken ble så vellykket er en betydelig prestasjon, ikke for oss alene men for hele det kreative miljøet nå og i fremtiden, sa presidenten for WGA på den amerikanske østkysten, Michael Winship

Stemmegivningen om å avslutte streiken kom i gang etter lørdagens kunngjøring om en ny standard 3-årskontrakt, med en lønnsøkning på 3 til 3,5 prosent samt nye satser for nymedialt innhold.

Streiken er den verste arbeidskonflikten som har rammet Hollywood på 20 år, og har ført til at en rekke talkshows og populære TV-serier har sendt repriser.