Vulkan dropper konsertscene

Planene om eget konsertsted på Vulkantomta ved Kuba i Oslo har strandet. Ifølge Anthon B. Nilsen Eiendom var det grunnet økte kostnader økonomisk uforsvarlig å fortsette prosjektet.



Det blir ingen konsertscene på Vulkantomta i Oslo, der Dansens Hus nylig flyttet inn og hvor Westerdals har igangsatt byggingen av sitt nye skolebygg, som skal stå ferdig til bruk i 2010.

Initiativtagere bak Vulkan scene var Konsertforeningen Blaa og Kampen Bistro. Etter planen skulle det skapes et komplett kulturhus bestående av scene, bar og restaurant.
– Vulkan eiendom har avsluttet byggeprosjektet, så det blir ingen scene på Vulkan, bekrefter prosjektkoordinator Stig Gunnar Ringen til ballade.no.

Ringen mener byggherrene Anthon B. Nilsen Eiendom og Aspelin-Ramm, som eier Vulkan Eiendom, har gjort en «bakstreversk blunder.»

Administrerende direktør Knut Halvor Hansen Anthon B. Nilsen Eiendomer sier at utviklingen er beklagelig.
– Vi har vært en pådriver for få til en synergi mellom kultur og næring på Vulkan, og vi trodde vi fikk det til. Vi har til og med begynt å grave der, og dette er bare veldig beklagelig og et tilbakeslag også for oss, sier Hansen.

Prisstigning Ifølge Hansen er prisutviklingen i byggebransjen slik at det nå er uforsvarlig å fortsette med prosjektet.
– Konsertforeningen Blå har ikke en særlig god økonomi, det respekterte vi og vi strakk oss langt for å få til Vulkan scene. Men da vi det siste året fikk en utvikling det siste året på over 50 prosent prisstigning så gikk dette fra å være et nullspill til et rent tapsprosjekt. I tillegg kom det teknisk fordyrende kostnader oppå dette igjen. Vi har også arbeidsplasser å ta hensyn til, og har ikke anledning til å tape penger på dette, forklarer Hansen.

Reguleringsplanen tilsier vel at det skal drives kulturbasert virksomhet på området. Anthon B. Nilsen Eienbdom arbeider blant annet med planer om å bygge et kunsthotell på tomten, melder Ballade.

Neida, Blå står der ennå
Konsertforeningen Blaa skal ikke forveksles med utestedet Blå, som drives av Brenneriveien Jazzhus, selv om førstnevnte har utspring fra det opprinnelige Blå, som ble drevet av Martin Revheim. Konsertforeningen og utestedet skilte lag for et snaut år siden etter uoverenstemmelser rundt økonomien. Siden har Konsertforeningen drevet en nomadeaktig tilværelse i påvente av nye lokaler på Vulkan.