Sånn har det blitt

Velkommen til de nye nettsidene til KF-redaksjonen og Kreativt Forum. Til alle som er lettere forvirret, betuttet, betatt eller bent frem nysgjerrig: Les videre.



Etter en trang og lang fødsel er vi nå sånn nogenlunde oppe i stående med de nye nettsidene våre. Men lanseringen kunne mildt sagt ha gått bedre.

Vi lanserte nøyaktig 22.00 på Gullblyantkvelden. Kjempetiming, entuiasme og lutter glede – i teorien. Men som mange sikkert har fått med seg var prosessen slett ikke problemfri. Serveren vår hostet og spyttet seg gjennom helgen, før den forble under dyna og nektet å stå opp før sent mandag ettermiddag. Dette har blant annet ført til at folk har hatt problemer med å logge inn. Dessuten har mange brukere blitt nektet å legge inn samtaleinnlegg, noe som var tvert motsatt av intensjonen vår.

Vi var ikke klar over at serveren ble sjuk av å være i store forsamlinger. Nå er årsaken oppdaget, men det vil fremdeles ta en dag eller to før den har kommet fullstendig tilbake til hektene, ifølge fagfolka. Dette fører i hovedsak til tidvis treghet i systemet og begrensede muligheter for å legge ut video i en dag eller to (men bare send inn stoff, vi samler sammen og publiserer ved anledning).

Foreløpig funksjonalitet Når man klikker seg inn på «Min side» kommer man inn til det som i utgangspunktet er et litt nakent og stusselig rom, som skal fylles og gjøres hjemmekoselig. Noe av dette gjøres automatisk: Alle kalenderevents du har klikket på, meldinger du har skrevet og samtaleinnlegg du har gjort vil dukke opp her. Det vil også alle arbeider der du er kreditert, som vi har publisert under «Arbeider» (her vil vi også etterskuddsvis koble nye brukere med stoff som ligger inne fra før).

Men CV-teksten fyller ikke seg selv, her kan du for eksempel velge å liste kort opp hvor du har jobbet, eller å beskrive livet fra 0 til der du er nå med en lang og poetisk tekst.

I nær fremtid vil du også selv få anledning til å laste opp dine foretrukne arbeider på Min side. I dag kan du kun legge inn bilder og linker og slikt om du legger inn en hendelse i kalenderen, eller om du starter en ny samtale. På dette, som så mange andre områder på nettstedet, vil vi se ting an, høre på brukernes ønsker og justere funksjonaliteten deretter.

Hvordan får jeg venner? Ved å klikke på en brukers navn kommer du til han eller hennes personlige side. Her kan du enkelt klikke på en forespørsel om å bli vedkommenes venn, og/eller sende denne en melding. Liste over brukere er ikke på plass, men kommer. Foreløpig kan du navigere deg til folk ut fra andres vennelister (begynn gjerne med min, klikk på byline), når noen legger inn et innlegg, eller når en bruker er kreditert på et arbeid.

En annen ting som ikke er på plass fra start er søkefunksjonen. Denne er vi avhengige av for å få fullgod funksjonalitet, så dette jobbes det intenst med å få ferdig. Men vit at det foreløpig ikke er årganger av gammelt stoff å finne her, selv som det selvsagt er meningen at alle artikler fra de fem foregående årene i den gamle nettløsningen skal inn så fort som mulig.

Den nye KF-webben er fundert som et organisk monster som skal vokse seg stort og vakkert ved en symbiose mellom brukerne, redaksjonen, foreningen Kreativt Forum og dets enkelt- og byråmedlemmer. Selv om starten var litt haltende er vi like blinde i troen på at dette vil fungere veldig bra. Vi har ingen drømmer om å bli et litt anemisk Facebook for kreatører, slik noen har påpekt i tilbakemeldinger vi har fått, men har valgt den eneste brukerløsningen som fungerer når sivilisert og intelligent meningsutveksling er intensjonen.

Til de som fremdeles måtte ha problemer med innlogging, som vil ha hjelp til å finne en gammel artikkel, eller har andre spørsmål, send meg eller redaksjonen en epost.

Gullblyantarkivet Denne absolutte fasit til årets viktigste konkurranse burde også ha vært oppe og oppdatert fra natt til lørdag, slik det gilde banneret vårt så stolt annonserer. Også her har det skjedd en relativt ubegripelig fadese, som vil bli rettet opp innen uken er omme. Foreningen hilser ydmykt og lover bot og bedring.

Harald Grenne
redaktør