Stunt markerte 25 år for Thriller

Michael Jackson's Thriller har fylt 25 år. Jubileet ble feiret av plateselskapet Sony BMG ved å arrangere en rekke dansestunts på forskjellige steder i verden, til glede og skrekk for intetanende forbipasserende.

7468 c0083 original

På T-banen i London reiser plutselig en gruppe uttrykksløse, unge mennesker seg og setter igang med å danse Zombie-dansen kjent fra Michael Jacksons «Thriller»-video. Etterpå sniker de seg vekk uten et ord.

Responsen er typisk for britiske – eller for den saks skyld norske – reisende; stive blikk, brydde miner, flau applaus. Likefullt ble det festet på video og publisert på YouTube. Liknende stunts ble foretatt på sentralstasjonen i København, i Chinatown i London, i Toronto og på gata utenfor operahuset i Sydney.

Til sammen har videoene blitt sett over en million ganger, til glede for musikkgiganten Sony BMG, som arrangerte adskillige stunts for å feire 25-årsjubileet til «Thriller», verdens mestselgende album, og samtidig fremme hyllestalbumet som er gitt ut i den anledning, med originalsanger og remikser av blant annet Kanye West og Fergie.

Se London-stuntet her.

Kampanjen er sannsynligvis inspirert av YouTube-videoen med fillipinske fengselsinnsatte som danser etter «Thriller» i luftegården. Den er alene sett over tolv millioner ganger.

Se fengsels-Thriller her.