Tungmetall

Robert Downey Jr. som superhelt? Det er bare nødt til å bli gøy.

6522 c7c96 original
6523 6fa83 original

Endelig har en av Stan Lees mest interessante og komplekse superhelter, Iron Man, blitt til film. I registolen sitter skuespiller, manusforfatter og regissør Jon Favreau, en mann som i Hollywood snarere kobles til intelligente komedier og standup, enn actionfilmer.

Men så ser det ikke ut til at «Iron Man» blir noen «vanlig» superheltfilm, med en selvironisk Downey Jr. som den geniale milliardæren og vitenskapsmannen Tony Stark, en kynisk men likandes kar som stadig fyrer av huskverdige one-liners.

Historien er passende hysterisk: Stark blir kidnappet av afghanske terrorister og tvunget til å lage en rakett. I stedet skaper han en superdrakt av metall og stikker av. Vel hjemme i USA forbedrer Stark drakten sin, og blir med det den teknologisk uvovervinnelige superhelten Iron Man.

Manus er skrevet av norsk-amerikanske Haakon Nygaard-Østby, som tidligere har skrevet manuset til «Children of Men».

Obligatorisk superheltkjæreste og babe-element i filmen er ingen ringere enn Gwyneth Paltrow, mens erkeskurken Obadiah Stane, som forvandler seg til «Iron Monger», spilles av Jeff Bridges!

Filmen har premiere 2. mai.

Første film i mediaspilleren er et eksklusivt nytt klipp fra filmen. Andre filmen i mediaspilleren er den offisielle traileren.