«Upperdog» åpner Den norske filmfestivalen

Sara Johnsens «Upperdog» åpner den 37. norske filmfestivalen i Haugesund, søndag 23. august.Filmen er regissert av Sara Johnsen, som også har skrevet manus til filmen. Det er Johnsens andre spillefilm som regissør. Debuten «Vinterkyss» (2005) var en favoritt både hos kritikere og på festivalrunden.

– I det som ofte betegnes som «den vanskelige andrefilmen» klaffer alt, sier programsjef for Den norske filmfestivalen, Håkon Skogrand.

«Upperdog» er en relasjonskomedie om halvsøsknene Axel og Yanne som adopteres til Norge som små barn. Her vokser de opp hos hver sin familie uten kontakt med hverandre. Da Yannes foretaksomme venninne ved en tilfeldighet havner i Axels familie som hushjelp, tar hun på seg oppgaven med å gjenforene søsknene, og setter i gang et spill hun ikke aner rekkevidden av.

– «Upperdog» er et drama som med enestående samtidsfornemmelse favner unge voksne fra flere samfunnslag og av begge kjønn. Et imponerende manus videreføres i like imponerende regi og skuespillerprestasjoner, sier Skogrand.

Regissør Sara Johnsen er både stolt av å få åpne festivalen.
– Det er utrolig hyggelig og ærefullt for oss som har laget filmen at festivalen har valgt «Upperdog» som åpningsfilm. Det er selvfølgelig litt mer skummelt enn å ha en vanlig premiere, men samtidig håper jeg det blir en kjempefin start for filmen.

Upperdog er produsert av Friland AS ved Kifrik Martin og Asle Vatn. Filmen får ordinær kinopremiere 28. august.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.