Eksilregissør vender nesa hjem

Den Spania-situerte regissøren Eivind Holmboe skal for første gang lage reklamefilm for det norske markedet.

6779 273e3 original

Hos produksjonsselskapet Motion Blur er de enda mer heseblesende eksalterte om dagen enn til vanlig.
– Eivind er godt etablert i Spania under reginavnet Salmon, hvor han er blitt kåret til årets beste regissør flere år på rad. Han regisserer også reklamefilm for andre markeder i Europa, Sør-Amerika og USA, forteller produsent Espen Horn.

Fra kreatør til regissør. Holmboe begynte karrieren ved å studere reklame og film på en kunstskole i San Francisco. Før studiet var ferdig mottok han flere jobbtilbud i Los Angeles, og slik ble han freelancekreatør for blant annet David & Goliath, Deutsch og Leo Burnett. Både som kreatør og regissør har han vunnet en rekke internasjonale priser, blant annet i Cannes, Eurobest og NY Festivals (samt en Gullblyant i studentkategorien). Han har to ganger vunnet pris for beste regissør i spanske Iberamerican Awards.

– Jeg har lenge følt at jeg har hatt en Nordisk tone over arbeidet mitt, enda jeg aldri har filmet nord for Kiel. Nå gleder jeg meg til å snu på flisa – og ta med meg stilen min hjem til moderlandet, sier Holmboe sjøl.

– Eivind er ingen ny regissør, men han er ny for det Skandinaviske markedet. Han komplimenterer ikke bredden i Motion Blur, men dybden. Han behersker de fleste sjangre, noe hans eklektiske reel beviser, og han fornyer seg hele tiden, sier Horn.

Holmboes meritter som regissør har heller ikke gått upåaktet hen av den internasjonale reklamepressen. Han ble nylig listet opp som en av «top ten to watch» av Boards Magazine, og ble viet en dobbeltside i filmproduksjonsbibelen Shots.

Trenger variasjon i uttrykket. Kreativ leder i McCann, Tore Woll er en av de som ønsker Holmboe velkommen hjem til den norske bransjen.
– Er det en ting norsk reklamebransje trenger mer av, så er det variasjon i uttrykket vårt. Men det er ikke alltid like lett å lete opp utenlandske talenter, og heller ikke alltid noe vi har råd til. Så hva er bedre da enn å få en av våre norske internasjonale registjerner hjem igjen? Det synes jeg er utrolig spennende!, sier Woll.

Smakebiter fra Holmboes produksjon finner du på hjemmesiden til motionblur.no.