Ute av takt

«Out Of Step» er det eneste albumet fra det legendariske hardcore punk-bandet Minor Threat. Det kom ut i 1983. I 2009 gjenoppstår tittelen som et nytt magasin frontet av to westerdøler.«Out Of Step» er eksamensarbeidet til westerdølene Christin Malén Andreassen og Benedikte Kluge. Førstnevnte er i skrivende stund utplassert i praksisplass i New York, dermed er det sistnevnte som får ansvaret med å forklare prosjektet for KFs lesere.
– Det var Christins ide, men hun trengte en makker til å få litt struktur på det hele, og dermed endte vi opp med å forme det sammen, forteller Kluge.

– Selve ideen går på å dekke den kreative undergrunnen, fordi de legger så utrolig mye energi og tid på det de gjør, etter en gjør-det-sjæl-filosofi. Og dette er ofte ting som ikke er godt nok synlig, mener vi.

Men å være «undergrunn» betyr ikke automatisk kvalitet?
– Nei, vi vil ha frem kvalitet, men det som ligger litt på siden av den brede vei, ting som ikke er tilgjengelig for folk flest. Vi skal ikke drive opplysningskampanjer, men eksempelvis – som i første utgaven – gi et bilde av black metal-miljøet som kan være ganske overraskende for folk som kun har sine opplysninger fra riksmediene.

Kos med metal. Akkurat det kan undertegnede skrive under på. De søteste og snilleste menneskene i musikkbransjen sysler med metal av et eller annet slag. I første nummer av Out of Step har bladet blant annet et intervju med Kolbotns store sønn, den notorisk mediesky Gylve «Fenriz» Nagell, frontfigur i ur-black metal bandet Darkthrone og ivrig markaturgåer (han snakker gjerne med pressen om skauen, men ugjerne om Darkthrone. De skjønner seg ikke på det likevel).
– Tankegangen til Darkthrone er helt motsatt av de fleste band, de tenker ikke på salg og presse, de gjør det for seg selv og tilhengerne. Og der har du et godt eksempel på hva Out of Step skal handle om: At det finnes ting av høy kvalitet der ute laget av folk som lever det de tror på.

Men er det ikke dette vi har internettet, bloggosfæren og twitter til da?
– Vel, hver dag blir jo bare en stor brannbombe av inntrykk, og det er ikke nødvendigvis den klassiske kreatøren vi ønsker å skrive om. I første nummer har vi blant annet en artikkel om en stalker. Out of Step handler først og fremst om å følge lidenskapen, gjerne stikk i strid med kutyme, lover og så videre. Disse menneskene inspirerer oss, og det vil vi viderebringe. Gjør-det-selv-tankegangen er selvsalgt ikke unik for de som driver med musikk, og det er egentlig forbløffende hvor like svar vi får på samme spørsmål stilt til folk som driver med vidt forskjellige ting. Og intervjuobjektene ser på oss som noen som driver med det de brenner for, snarere enn som journalister.

Mye vil ha mer, faen vil ha fler.
Out of Step har ingen stor stab. Andreassen er redaktør, art director og designavdeling, mens Kluge er markedsansvarlig, prosjektleder og tekstansvarlig. Men eksamensarbeidet ga såpass mersmak at duoen ønsker å fortsette å lage magasinet.
– Nå skal vi først jobbe intenst med å få ut første utgave, men vi har allerede begynt å planlegge andre. Hvis vi skal bli noe mer enn et halvårsmagasin må vi begynne å ansette folk. Det er et kjempestort puslespill å løse, men vi har trua!

Lanseringsdato for Out of Step er 18. juni.

Kommentarer

Linn Belck-Olsen

Konseptutvikler / Tekstforfatter i HyperRedink

10 år, 9 måneder siden

Gleder meg til lanseringsfesten! Det ser ut som et ekte Benni-Christin-blad! :) Gratulerer med flott prosjekt!

Finn (DIST) Knudsen

10 år, 8 måneder siden

pent. Bra jobba

10 år, 9 måneder siden

Gratulerer så mye!!!! HOld av et eksemplar til meg, Peepsters!

aleksander Hoel

Innholdsrådgiver i TRY Råd

10 år, 9 måneder siden

Nei, grattis var det jeg mente. Men det er vel også kanskje gratis, så da er et jo innenfor likevel.

aleksander Hoel

Innholdsrådgiver i TRY Råd

10 år, 9 måneder siden

håper dere fortsetter med flere numre. gratiis