Priset i Clermont-Ferrand

Regissør Hanne Larsens kortfilm «Ella» ble i helgen tildelt juryens spesialpris på kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand.

Festivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike er europas største og viktigste kortfilmfestival, og samler hvert år rundt 150.000 mennesker.

«Ella» – et burlesk drama om den gamle, fordrukne Ella på 73, som ikke vil bade – har konkurrert med 72 kortfilmer fra hele verden i festivalens konkurranseprogram for internasjonal kortfilm. Flere tusen filmer ble påmeldt til festivalen.

Larsen, som her hjemme befinner seg i stallen til produksjonsselskapet Dallas Film, har tidligere gjort suksess med kortfilmen «Varde», som vant hovedprisen ved den internasjonale filmfestivalen i Palm Springs (USA), amandapris for beste kortfilm, Tromsøpalmen i 2009, samt et flere andre internasjonale priser i land som Tyskland, Portugal og Spania.

Universell historie.
– Fantastisk å få pris på Europas viktigste kortfilmfestival! Særlig med tanke på det høye nivået på de filmene jeg rakk å se mens jeg var der. Det er utrolig moro med den store interessen fra internasjonale festivaler også. Det er tydelig at historien om gamle fordrukne Ella er universell og treffer på kryss av alders- og landegrenser, sier regissøren til kreativtforum.no.

Larsen er for tiden i gang med å lage sin første reklamefilm på oppdrag for Dallas Film.

Foto av Hanne Larsen: Kristina Meyn Krogvold

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.