… Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur

Les reisebrev og se bilder fra den norske delegasjonens tur til Best YET-finalen i Kroatia.

Rune Woldsnes har skrevet reiserbrev fra turen, gjengitt under. Foto: Alle/Eva Wiken.

Dette reisebrevet hadde vi tenkt å skrive da vi var i Kroatia, men siden oppholdet var en snau ukes perfekt sydenferie avbrutt av 24 timer intensiv reklamejobbing, føltes det aldri helt på sin plass å åpne Word. Ikke at vi hadde sett noe på skjermen uansett, det var sjenerende solskinn hele tiden. Spørsmålet er om det er lurere å skrive det nå, mens vi skulle ønske vi fortsatt satt på en fortausrestaurant og dingla med føttene i Adriaterhavet.

11 land er med i Best YET, og hvert land sender to team. Vi som dro fra Norge, var Inge Kvivik (Oktan), Henrik Berg Slang (Suburbia), Eva Wiken (Westerdals) og Rune Woldsnes (Tropenatt/søkende). Lin Berge Strømsheim fra Bates var med som jurymedlem, og alle ble tatt godt vare på av Helge Holbæk-Hanssen fra Mediebedriftenes Landsforening. Helge fikk umiddelbart status som reisefølgets høye beskytter, da han etter flere mislykkede forsøk på å få kontakt med bartenderen på hotellet, selv fylte seks glass med øl og tok med ut til bassengkanten.

Årets brief var å få det eksklusive slipsmerket Croata rundt halsen på unge business-menn, som har en stadig mer casual klesstil. Slipsets historie går tilbake til Kroatia, og Croata er det mest eksklusive merket man kan få tak i. Slipsene blir aldri produsert i mer enn 25 eksemplarer, ofte færre.

Konkurranseformen er som i den norske konkurransen, bortsett fra at man i finalen har 24 timer på å lage tusj-skisser av avisannonsene. For å roe nervene til de mest nervøse teamene, hadde det kroatiske vertskapet lagt inn en effektiv tur på byen mens konkurranse-klokka gikk. Da tiden var ute var det presentasjon for juryen og de andre deltakerne, før juryen tok med seg bunken med arbeider for å finne vinnere.

Noen timer senere var det middag og prisutdeling. Storbritannias to team tok første og andreplassen, og Irland fikk bronse. Vi fikk høre at begge de norske teamene hadde vært med lenge under juryeringen. Det er hyggelig å vite at bidragene fra Norge holder en høy internasjonal standard, selv om de ikke nådde helt opp.

Siste dag før avreise ble tilbragt på brygga. Mens alle ble brunere, svarte Henrik på Evas særdeles vanskelige dilemmaer, og Inge motbeviste Runes påstand om at det var for grunnt til å ta baklengs salto.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.