Cronenberg åpner Oslo-festival

David Cronenbergs «A Dangerous Method», om Sigmund Freud og Carl Jung, åpner Oslo Internasjonale filmfestival 16. november.

På slutten av første verdenskrig er Zürich og Wien settingen for en mørk historie om seksuelle og intellektuelle oppdagelser. Basert på sanne hendelser, tar filmen et glimt inn i det konfliktfylte forholdet mellom den lovende psykiateren Carl Jung, hans mentor Sigmund Freud og Sabina Spielrein, den vakre men forstyrrede kvinnen som kommer mellom dem. Deres personlige utforskning av sensualitet, ambisjoner og svik driver Jung, Freud og Sabina til å utfordre, og for all tid endre moderne tenking.

Filmen er et intenst drama om psykoanalysens fødsel og var avslutningsfilmen på BFI London Film Festival og har tidligere blitt vist på den internasjonale filmfestivalen i Venezia og på Toronto Internasjonale Filmfestival.

I hovedrollene finner vi Oscar-nominerte Viggo Mortensen («Ringenes Herre»-filmene, «The Road») som Sigmund Freud, Michael Fassbender («Inglourious Basterds», «X-Men: First Class») som Carl Jung, Oscar-nominerte Keira Knightley («Love Actually», «Om forlatelse») som Sabina Spielrein. Manuset er skrevet av Oscar-vinneren Christopher Hampton («Farlige forbindelser», «The Quiet American»).

«A Dangerous Method» er basert på en bok av John Kerr. Filmen har norgespremiere 2. desember.

www.oslofilmfestival.com

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.