Try og Oktan premiert i D&AD

Try og Oktan har fått utmerkelser i britiske D&AD. Norske Jens Petter Wærnes i BBDO New York vant også en pris i konkurransen (oppdatert).

Try fikk heder i TV- og filmkategorien for filmen «Mannen som levde i en film» for Canal Digital, mens Oktan ble premiert i kategori for Integrated Graphics for «The Concrete Crew» for Sola Betong.

Filmen «Mannen som levde i en film» ble laget i forbindelse med lanseringen av Canal Digitals underholdningsportal Go i november i fjor. Britiske D&AD, som på ingen måte har for vane å slenge om seg med priser, mente den var så utmerket at den blir innlemmet i organisasjonens årlige bok: «The Best Advertising and Design in the World».

Stor stas, på en litt sånn nerdete måte, mener tekstforfatter Lars Joachim Grimstad i Try.

– Det er vel ikke så mange utenfor den indre design- og reklamebransje som kjenner noe særlig til D&AD, men for oss er det et særdeles hyggelig klapp på skulderen. Kanskje til og med det hyggeligste, sier han til kreativtforum.no.

«En helstøpt gjeng», som Oktans jobb for Sola Betong heter på norsk, har tidligere mottatt gull i Gullblyanten og Sterk Reklame, samt bronse i Eurobest.

Trangt nåløye. Også eksilnordmann Jens Petter Wærnes i BBDO New York ble premiert. Jobben var en plakatkampanje for Gillette titulert «True Stories».

– Superartig å vinne. D&AD er litt ekstra stas da nåløyet til Britene er så ultratrangt, sier Wærnes til kreativtforum.no.

D&AD
(Design and Art Direction) er en britisk institusjon for designere og AD-er, opprinnelig kjent som British Design & Art Direction. Organisasjonen er veldedig og er til for å promotere fortreffelig design og reklame. Logoen til organisasjonen inneholder setningen: Benchmarking and rewarding great ideas that are well executed and appropriate.

Det finnes fire typer vinnere i D&AD: Black Pencil, Yellow Pencil, Nomination og In Book. De tre «norske» utmerkelsene er av sistnevnte type.

Teamet bak Canal Digital-jobben:
Tekst: Lars Joachim Grimstad
AD: Egil Pay
Konsulent: Lars Mitlid
Prosjektleder: Marte Heiersted
Produksjonsselskap: One Big Happy Family
Regi: Joachim Trier
Produsenter: Mone Mikkelsen og Helene Hovda Lunde
VFX og etterarbeid: Storm Studios og Shortcut

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.