Westerdals vant Post-It® konkurranse

Studenter fra Westerdals School of Communication vant den nordiske kunstkonkurransen med Post-It® lappen, hvor de brukte 30.000 lapper for å lage et kunstverk på 3x6 meter på Sandvika storsenter.

Nå verdsetter oppdragsgiver 3M* vinnerkunsten til 50.000 kroner og donerer gaven til Kreftforeningen. Arrangementet og gaven til Kreftforeningen skjer som følge av at 3M fyller femti år. Vinnerverket på Sandvika storsenter ble gjennomført av 17 førsteårsstudenter i Grafisk design under ledelse av Nicklas Haslestad. Konkurransen var nordisk og ble arrangert samtidig i alle de nordiske hovedstedene med deltagere fra nordiske reklameskoler. I alt var 40 studenter i sving fra forskjellige reklame- og kommunikasjonsutdanninger i NordenFarger som får deg til å smile. – Vi har markert oss som en aktiv 50-åring, derfor fant vi ut at det er en fin markering å ta farvel med 50-øringen samtidig ved å gi 50.000 kroner til Kreftforeningen. Vi har allerede satt fokus på jubileet med en nordisk kunstkonkurranse hvor kreative studenter laget kunst av fargerike Post-it® lapper på kjøpesentra i de nordiske hovedstedene, under mottoet «farger som får deg til å smile», sier Ragnar Moseng, Country Manager i 3M Norge AS.

Utviklet egen bretteteknikk. Westerdals-studentene utmerket seg med et tredimensjonalt kunstverk, hvor ideen bak er å spille på at gullfisker har dårlig hukommelse, og må navnes med Post-It® lapper. Westerdals-studentene lagde en gradering og en bretteteknikk som gjorde at kunstverket fikk en mer avansert struktur enn pixelgrafikk. Noe som bidro til seieren. De gikk med omtrent 30.000 post-it® lapper til å lage kunstverket.

Bajas fra Skedsmo.
Juryen som både bestod av en folkejury og en fagjury begrunnet vinnerverket med studentenes artistiske og tekniske utførelse som resulterte i et tredimensjonalt kunstverk, som løfter det hele opp fra pikselert kunst ved hjelp av Post-It®.

Bajasen Design & Reklame på Skedsmo har stått bak ide, prosjektledelse og gjennomføring av kunstkonkurransen i hele Norden.

Tekst og prosjektledelse: Morten Jacobsen
Art directors: Clary Vikström og Franck Bjaanes
Medprosjektleder: Nan Carina Bjaanes

www.post-itgallery.com

*Post-it
® lappen ble funnet opp av 3M-ansatte Art Fry i 1977.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.