Trio vant igjen

Kreatørtrioen Ingrid Lea, Thale Høy-Petersen og Torny Hesle har vunnet den norske Young Creatives-konkurransen for andre år på rad. I år som i fjor drar to av dem til Lisboa for å kjempe om Norges ære under Eurobest.

Årets Young Creatives-brief handlet om å øke kjennskapen til Dixi Ressurssenter for voldtatte. Den tidligere Dist-trioen Torny Hesle, Thale Høy-Petersen og Ingrid Lea valge å løse oppgaven ved hjelp av en app som gjør voldtektsofre til en ressurs for andre ofre for seksuelt overgrep.

Imponert jury.
Juryen hadde disse bemerkningene til vinnerjobben:

«Dette var en vanskelig oppgave, for et tema få berørte ønsker å snakke om. Problemet skal i utgangspunktet ikke la seg løse på 48 timer, noe som også gjenspeiles i det noe varierende nivået på årets innsendte arbeider.

Desto mer imponerende er det at vinnerjobben både løser oppgaven og øker avsenderkjennskapen ved å snu problemstillingen og la ofrene hjelpe hverandre. Ideen har reell nytteverdi for potensielle brukere, er ekstremt presis i forhold til målgruppen og skaper i seg selv et nyttig verktøy for avsenderen.

Innsikten er god, løsningen er enkel og kampanjen er tatt godt ut i flere flater. Juryen liker også godt at annonseringen for tjenesten ikke forsvinner i ekstra dramatisering.»

Hjem med sølv i bagen. I fjor reiste to av de tre som første rene jenteteam fra Norge i Eurobest-sammenheng, og de vant sågar sølv i konkurranse med team fra 15 andre land. I fjor var det Ingrid Lea og Torny Hesle som reiste. Denne gangen reiser Thale Høy-Petersen og Hesle. Men de understreker at alle tre har vært med på å løse oppgaven.

– Vi er stadig et team på tre! Vi har alle tre jobbet med den norske Young Creatives-løsningen, men denne gangen er det Thale og Torny som får dra til Lisboa, sier de til kreativtforum.no.

Mellom jobber.
Nedleggelsen av Dist i høst kom som en sjelden jobb-nedtur i en ellers triumferende periode for den unge kreatørtrioen. I fjor vant de gull i den amerikanske reklamekonkurransen Clios studentkategori med en løsning for Ruter. Samme jobb vant sølv i Gullblyanten, en konkurranse de også tok gull i («Ikke la dine problemer bli barnas probem» for Stine Sofies Stiftelse, gjort sammen med Christine Betten og Karoline Arnesen).

Og i årets utgave av Gullblyanten kronet de det hele med Grand Prix til Dist for revitaliseringen av designikonet Variable Balans fra Variér.

Trioen begynner i ny jobb i McCann Oslo i januar.

På bildet fra venstre: Ingrid Lea, Thale Høy-Petersen og Torny Hesle.

Last ned konkurransebesvarelsen under artikkelen.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.