Ungdommens dårskap

Kristoffer Borgli står bak videoen til den nye singelen «Fog of War» fra bergensbandet Young Dreams.

Det fremadstormende bandet er tidligere omtalt her i anledning den selvtitulerte singelen «Young Dreams», også den med video regissert av Borgli. Med «Fog of War» får vi en smakebit fra den kommende albumdebuten i februar 2013. Bandet, som er et slags kollektiv av unge, men etablerte musikere, består av Matias Tellez og medlemmer fra The Alexandria Quartet, Casiokids og The Megaphonic Thrift.

Det optimistisk lengtende lydbildet til Young Dreams akkompagneres denne gangen av en fortelling om to franske ungdommer og deres fritidsaktiviteter en bekymringsfri sommer. Skjønt, i Kristoffer Borglis potente estetikk ligger det alltid en selsom undertone, og det kan aldri blir fullstendig fritt for uro. For hvordan døde den hunden, egentlig? Hvorfor brenner de den? Og hvem blør på slutten der?

I oktober mottok regissøren prisen for Skandinavias beste musikkvideo under Bergen Internasjonale Filmfestival for Todd Terjes «Inspector Norse», og han har tidligere laget videoer for blant andre Donkeyboy, Serena-Maneesh og Casiokids.

Videoen er allerede omtalt på innflytelsesrike nettsteder som Pitchfork, Stereogum og The Fader.

Regi: Kristoffer Borgli
Foto: Håvard Byrkjeland
Klipp: Patrick Larsgaard
Colorist: Daniel de Vue
Produsent: Alexandre Richardot (Rods films Paris)
1st AD: Pascal Venturini
Produksjonsleder: Arunaud Le Mene
Scenografi: Geraldine Nicolo

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.