En annerledes webkonferanse

Webkonferansen MakingWeb retter søkelyset mot praktisk front end-arbeid med førstehåndskunnskap om teknikker, verktøy og trender, enten fokus er på koding og innhold, eller design og brukbarhet.

For front end- og webdesignere vokser det frem et stadig mer komplekst og uoversiktelig fagbilde, der det stadig blir vanskeligere å holde seg ajour og oppdatert. 

– Front­end i ferd med å bli fragmentert, hvilket leder til et stadig større press på spesialisering innen de ulike fagområdene som før var mer oversiktlig, sier Pelle Bjerkestrand i Creuna, som deltar på konferansen i samarbeid med IGM (hovedarrangør) og andre bidragsytere som Creuna, Netlife Research, BEKK, Good Morning, Treehouse og Apt.

Fra tag-suppe til semantikk

Årets store trekkplaster er Jeffrey Zeldman, som har blitt kronet med tittelen «The King of Web Standards» av Business Week. Han har skrevet to bøker, og det er «Designing With Web Standards», skrevet sammen med med Ethan Marcotte, som blir regnet som særlig vesentlig. Boken er oversatt til 15 språk og hylles for å konvertere webdesign som fag fra tag-suppe og Flash, til semantikk og tilgjengelighet. Zeldman er i tillegg medgrunnlegger av den pan­amerikanske konferansen An Event Apart, sammen med Eric Meyer.

Arven fra Bjerrang og IXD

– Jeffrey Zeldman er nærmest en mytisk figur som har satt mye agendaen for dagens fokus på webstandarder. Miljøet rundt Zeldman består av «norgesvenner» som Ethan Marcotte og Luke Wroblewski, kjent for begrepene Responsive Web Design og Mobile First. Grensesperengenede bøker som har gitt dem klippekort på webkonfreanser rundt om kring i verden de siste par årene. Nå er det imidlertid Zeldman selv det er snakk om, selve gudfaren og hans foredrag «Ten Commandments of Moders Web Design». Vi har lenge ønsket en konferanse for «doers, and those who need to know what doers do». MakingWeb er en slik konferanse, og plasserer seg dermed i et segment der det ligger et vakuum etter konferanser som Frontend2011. Vi tar arven opp fra Teodor Bjerrang og IXD, og vi tar den på alvor, forteller Geirr Sethre i IGM.

Sammen med Mandy Brown og Jason Santa Maria grunnla Zeldman også forlaget A Book Apart, som står bak banebrytende titler som «Responsive Web Design» (Ethan Marcotte), «Design Is A Job» (Mike Monteiro), «Mobile First» (Luke Wroblewski) og «Content Strategy For Mobile» (Karen McGrane).

Andre bekreftede foredragsholdere er Håkon Wium Lie (NO), Peter Gasston (UK), Steve Faulkner (UK), Vasilis Van Gemert (NL), Thord Daniel Hedengren (SE), Jason Seifer (US), Jim Hoskins (US), Pelle Bjerkestrand (NO) Hans Haugli (NO) Jonas Myhre Fredin (NO), Robert Bue (NO) og Nikolai fasting (NO)

Konferansen finner sted 23.-24. oktober på Mesh i Oslo.

MakingWeb.noKommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.