Kronerulling for Nielsen-filmprosjekt

Nå kan du bli med og folkefinansiere «Rulletrappen», en datanimert kortfilm produsert av Qvisten Animation basert på Christopher Nielsens tegneserie fra 1999.

«Rulletrappen» handler om tre personer som strever oppover i en rulletrapp som går nedover. Mens de går, diskuteres de store spørsmålene, meningen med det hele og denslags. To av dem, streberne, er av den oppfatning at lykken er å gå på og komme seg helt til topps, mens tvileren lurer på om det ikke er bedre å slappe av og bli med trappa ned til bunns. Kortfilmen blir rundt ni minutter lang og skal ha premiere våren 2014.

«Crowdsourcing» har blitt et så etablert fenomen at det har avlet det norske nyordet «folkefinansiering». Nå håper Qvisten Animation å friste Nielsens trofaste tilhengere med et reellt eierskap til et genuint annerledesprosjekt.

– Det er vanskelig å selge kortfilm. Vi har fått en god del i støtte fra Norsk Filminstitutt, og har to søknader inne hos Kulturrådet som vi venter svar på. Men vi trenger enda litt mer for å komme helt i mål, og vi har derfor valgt folkefinansiering, skriver de på nettstedet NewJelly. 

Frister med signerte silketrykk

Mange folkefinansieringskampanjer har T-skjorter, kaffekopper eller lignende belønning. Qvisten og Christopher Nielsen kan i stedet by på silketrykk i begrenset opplag på 240 eksemplarer basert på tegninger fra den opprinnelige serien.

På samarbeidssiden er også bandet Masselys, som skal stå for bakgrunnslyd og musikk. Masselys er et norsk band etablert i 2008, består av fem musikere og lager såkalt impromutant-disco. Bandet skal komponere et unikt musikkstykke som blir gjennomgående i filmen.

For bilder og framdrift, følg «Rulletrappen» på Facebook. 


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.