Ti funksjonshemmede blir fotoutstilling

Fotoutstillingen «Helt A4» innleder den nasjonale ReHabiliteringsuka 2013. Knut Bry, Pål Laukli og Sebastian Ludvigsen er blant fotografene som har gjort sin tolkning av ti funksjonshemmede mennesker og deres hverdagsliv.

39381 df8fc original

ReHabiliteringsuka 2013 går av stabelen i perioden 21.-25. oktober med en rekke arrangementer over hele landet. Uka har som mål å bidra til økt oppmerksomhet, publisitet og erfaringsutveksling innen habilitering og rehabilitering.

ReHabiliteringsuka er et samarbeid mellom helsetjenestene nasjonalt, regionalt og lokalt, brukerorganisasjoner, fylkesmennene og andre samarbeidspartnere for åttende år på rad.

Ressurssterke mennesker

Mandag 21. oktober åpner fotoutstillingen «Helt A4» på Rådhusplassen i Oslo, på Festplassen i Bergen, i Dokkparken i Trondheim og på Jekta storsenter i Tromsø. Utstillingen er et dugnadsprosjekt i regi av Sunnaas sykehus, med en hel rekke samarbeidspartnere. Hovedtema for fotoutstillingen er å vise funksjonshemmede som en ressurs i samfunnet.

Profilerte fotografer, blant andre Knut Bry, Pål Laukli og Sebastian Ludvigsen har bidratt med til sammen ti bilder av funksjonshemmede. «Helt A4» viser mennesker som går den ekstra milen for å leve et normalt hverdagsliv med sin funksjonshemming.

Filmen i mediespilleren er også produsert i anledning utstillingen. Den er regissert av Pål Laukli og produsert av Rolf Pedersen i Encore Film.