Trailerpremiere på Emil Triers «High Point»

Mannen bak Torgny Amdams musikkvideotriologi har begått en halvtimelang novellefilm.

Emil Trier lager dokumentarer, musikkvideo og reklamefilm (One Big Happy Family), og er kjent for blant annet skateboard-dokumentaren «Brettkontroll» (2007) og musikkvideotrilogien  «The Only Game», «Big Day» og «I Came Here», laget i samarbeid med artisten Torgny Amdam.

Nå følger han storebror Joachim Trier («Reprise», «Oslo 31. august») inn i fiksjonsuniverset med den halvtime lange «High Point», som har Christian Rubeck i hovedrollen. I filmen følger vi rollefiguren hans, Christian som sammen med kameraten Erlend jakter på lillebroren Terje gjennom Oslonatta.

Filmen skal vises på Øyakino, skal ha premierevisning i slutten av august og TV-visning etterhvert. «High Point» er for øvrig en av filmene som Norsk Filminstitutt har valgt å satse stort på i internasjonal festivalsammenheng.

Gyllen framtid

Filmen har allerede fått varm mottakelse i dags- og bransjepresse. Dagsavisens Mode Steinkjer er full av lovord i sin anmeldelse av filmen, som han beskriver som «et regelrett kvantesprang inn i et større format hva gjelder fortellerteknikk, kunstnerisk gjennomføring og evnen til å spille på allmenne følelser og nyanser.» 

Steinkjær skriver videre at «Måten han maler fram fragmenter av historier, stemninger og naturlig varme i bildene på, gjør «High Point» til en film som varsler at Trier er en filmskaper med en gyllen framtid også i fiksjonssamenheng.»


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.