Åpner Bergens-ambassade i hovedstaden

Reklamebyrået MK Norway ønsket å gi felles vind i seilene til bergensk design og nyskaping. Resultatet er House of Bergen i Dronningensgate 22 i Oslo.

House of Bergen er todelt, den fysiske ambassaden i Dronningensgate 22 i Oslo, og den digitale ambassaden houseofbergen.no. Målet er å vise frem nyskapende og kreative folk som har tilknytning til Bergen.

Svein Roger Selle, byråleder i MK Norway, har vært med på å håndplukke et utvalg av Bergens-situerte «ambassadører» i form av fotografer, musikere, grafikere, møbeldesignere, humorister og forfattere. 

Blant disse finner vi solbrilleprodusenten Kaibosh, møbeldesignerne Vera & Kyte, Kaffemisjonen, Flimmer Film og kunstneren Torild Stray.

En ny bergensbølge

– Bergensbølgen innen musikk er kjent i hele Norge. Nå vil vi skape en ny bølge og vise frem flere kreative miljøer. Vi har en rekke fantastiske kreative mennesker som lykkes godt på den internasjonale arena, men som ikke er så synlige i Norge. Ved å etablere en kreativ ambassade både digitalt og midt i hjertet av Oslo sentrum ønsker vi å vise at Bergen er en del av Oslo og Norge, og rive ned de fordommene som måtte finnes, sier Selle.

I Dronningens gate 22 skal ambassadørene stille ut sine bidrag etter tur. Den digitale ambassaden er en nettside med katalog over alt innhold, som også blir utgangspunkt for aktiviteter i sosiale medier. Lokalene i Oslo skal også huse gratis møterom for medlemmene. 

I tillegg til å stå bak initiativet har MK Norway også investert egne penger i prosjektet.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.