Hyller hovedstadens småbedrifter

Fotograf Håvard Schei og illustratør Torun Mørkeseth Karlsen er aktuelle med boken «Mitt Oslo», som tar for seg byens tradisjonelle småbedrifter.

I snart to år har fotograf Håvard Schei, besøkt folk rundt om i hele byen. Han har portrettert og intervjuet  over 60 personer på arbeidsplassene deres. Boken inneholder fotografier og intervjuer. 

I tillegg inneholder boken et håndlaget kart til hver og en som er portrettert. Disse er laget av illustratøren Torun Mørkeseth Karlsen. Hun jobber og bor i Oslo i sitt eget lille byrå, Plan A kommunikasjon.

– Boken er skapt av god gammeldags dugnadsånd og ståpå-vilje, i tillegg til en fantastisk gjestfrihet, fra alle de portretterte, som har åpnet dørene sine for oss, sier Schei.

Historier fra hverdagen

«Mitt Oslo» er laget for å feire de små butikkene og vise at de settes pris på, forteller han.

– Det finnes utrolig mange små steder med unike kvaliteter steder i byen vår. Denne boken er et lite innblikk i deres arbeidsliv, med historier fra hverdagen i Oslo. De fleste som driver selv bruker mer tid på jobb enn de gjør hjemme. Om det er en butikk, et verksted, en kafé eller hvilken som helst annen næring, så må man jobbe døgnet rundt for å holde det gående. Oslo utvikler seg, og utviklingen tar ikke alltid hensyn til de små bedriftene. Leien stiger og kjedene presser på. Det å fortsatt greie å holde seg på beina av egen maskin, er ganske imponerende!

– Disse ildsjelene sørger for at det fortsatt er noe personlig over det som skjer i Oslo, ofte med stor interesse og dedikasjon for eget fag. Dette gjør dem til en stor og viktig del av byens dagligliv og kultur, avsluter Schei.

Du kan bla i boken, se promofilmen og få mer informasjon på mittoslo.org.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.