Store navn til motekunstfestival i Oslo

Førstkommende torsdag og fredag arrangeres «Uncontaminated» i Oslo, landets første «fashion art»-festival, der målet er å utforske interaksjonen mellom kunstfotografer og moteskaperne.

«Uncontaminated» presenteres av Noione, bestående av Hilde Pettersen Reljin, Iselin Engan og Rita Mostrøm Larsen. Noione er en kreativ plattform for aktiviteter i skjæringspunktet mellom mote og kunst, med visjonen om å skape en arena for nye kreative samarbeidsprosjekter mellom ulike fagfelt.

Torsdag og fredag dundrer de til med Uncontaminated, en to-dagers festival på Aker Brygge og Tjuvholmen, hvor mote og kunst fusjonerer med utstillinger, samtaler, fester, pop-up arrangementer og konserter.

Festivalen er kuratert av italienske Riccardo Ruini, creative director i REM (Ruini e Mariotti), som står bak en rekke reklamekampanjer for luksusmerker som Gucci, Valentino, Bulgari, Fendi, Elie Saab og Cerruti. I tillegg til vår egen egen London-baserte superfotograf Sølve Sundsbø, er en rekke kunstnere og fotografer invitert: Michal Pudelka, Johnny Dufort, Charlotte Wales, Bessnyc4, Katerina Plotnikove, Coco Capitan, Henrik Uldalen, Falck, Betrayal Junkie og Edda Gimnes.

Arena for kunstnerisk samarbeid

– Med «Uncontaminated» ønsker vi å sette søkelys på hvordan skjæringspunktet mellom mote og kunst stimulerer kreativitet, flytter grenser og skaper nye dialoger. Vi vil løfte frem kunstnere som alle har en kompromissløs visjon og visuelt uttrykk, fra Sølve Sundbø til den nye generasjon kunstnere oppdaget gjennom digitale medier. Visjonen vår er å skape en arena for nye kunstneriske samarbeid og inspirere til en økt dynamikk mellom kreative fagfelt, forteller trioen bak «Uncontaminated».

«Uncontaminated presenteres av Noione: Hilde Pettersen Reljin, Rita Larsen, Iselin Engan

www.uncontaminatedoslo.com

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.