Daughter skal hjelpe Pro Sentret

Reklamebyrået Daughter, som spesialiserer seg på kvinnelige målgrupper, skal jobbe med holdninger rundt prostitusjon.

Pro Sentret er Oslo Kommunes hjelpetilbud for kvinner og menn med prostitusjonserfaring. Sentret er også et nasjonalt kompetansesenter og arbeider med kunnskapsformidling og veiledning på prostitusjonsfeltet.

Pro Sentret har mange ulike grupper de ønsker å kommunisere med og påvirke. Det kan være folk flest, journalister, politikere, politi, helsevesen og ikke minst: De som selv velger å selge sex. Veldig mange i den siste gruppen lever helt uten trygghet, rettigheter og beskyttelse. Seksuelle tjenester blir solgt fra forskjellige arenaer, enten fra gaten, fra leiligheter, eller fra egen bil. Sexarbeideren ender da ofte i en sårbar situasjon hvor hun eller han er alene med kunden.

– I første omgang skal vi se på flere ulike budskap, i flere definerte retninger, med tydelige mål. Det kan være å skape engasjement blant folk, påvirke politikere og forebygging av vold. Mye av den volden disse menneskene utsettes for til daglig er nesten ikke til å tro, sier Jan Willy Skjølberg i Daughter.

Bredt tilbud

Men sentret gjør mer enn å jobbe med holdninger og kampanjer. I tillegg til å bistå de som selger sex direkte, har Pro Sentret også andre viktige fokusområder.

– Vi trenger å formidle at vi ikke er en «aktivistgruppe» eller bare kommunens hjelpetiltak. Vi ønsker å kunne formidle bredden i hva vi gjør og kan tilby, sier Camilla Hammergren, fagansvarlig hos Pro Sentret.

– Vi skal også ha et forebyggende fokus, gi veiledning til helsepersonell og øvrig hjelpeapparat, og bistå universiteter, høyskoler og grunnutdanning med materiell og undervisning. Vi jobber også hele tiden aktivt med å dokumentere årsaker til og skadevirkninger av prostitusjon.

Skjølberg sier han ser frem til være med å gi sexarbeidere en viktig og tydelig stemme. 

– Og forhåpentligvis, i samme øyeblikk, endre adferd, mørke holdninger og fordommer. Med Daughters fokus på kvinner, er denne jobben ekstra viktig for oss. Alt Daughter jobber med skal ha kvinner som utgangspunkt. Det handler ikke bare om å snakke direkte til kvinner, men like mye hvordan hun fremstilles og omtales i alle sammenhenger, avslutter Skjølberg.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.