Tar sikte på OL i Tokyo

Reklamebyrået Daughter skal hjelpe Kampsportforbundet til OL i Tokyo i 2020, der karate for første gang er med på programmet.

Når Tina Røe Skaar går inn på matta i Rio som eneste norske utøver i taekwondo, har Norges kampsportforbundet allerede blikket mot OL i Tokyo 2020. 

– Vi i Daughter er glade for å få være med, sier rådgiver og partner Jan Willy Skjølberg.

Taekwondo og karate

Etter at taekwondo kom på OL-­programmet i 2000 har fire norske utøvere klart å kvalifisert seg, med to sølvmedajler som resultat. I 2020 arrangeres sommer-­OL i Tokyo, og for første gang er karate, som har opprinnelse fra Japan, også med på programmet. 

– Gjennom prosjektet «Sammen mot Tokyo 2020» skal Daughter jobbe strategisk og kreativt mot foreldre, klubber, utøvere, samarbeidspartnere og folk flest. Karate og taekwondo er store internasjonale idretter med over 140 millioner utøvere i 206 land. Av disse er det kun 62 utøvere i karate og 120 i taekwondo som kan kvalifisere seg, fortsetter Skjølberg.

– Målet er allikevel medaljer i både taekwondo og karate, sier Dag Jacobsen, sportsjef i Kampsportforbundet.

– De neste fire årene skal vi forberede oss godt. Samtidig håper vi å inspirere neste generasjon gutter og jenter med alle de gode verdiene og holdningene som kampsport representerer, avslutter Skjølberg.

Foto: Martin Hafsahl (CC)

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.