Møt Tandberg Grønner Wold

De tre unge designerne Jens Tandberg, Oscar Grønner og Henrik Wold Kraglund har startet designbyrå sammen.

Hvem er Tandberg Grønner Wold?

– Vi har alle tre bakgrunn fra Neue Design Studio. Henrik og jeg forlot Neue nå i sommer, og Oscar jobbet der for noen år tilbake. I mellomtiden har han jobbet som frilansillustratør og designer, og blant annet vunnet flere gull i Visuelt, forteller Jens Tandberg.

– En annen link er at jeg og Oscar gikk sammen på Kunsthøyskolen, forteller Henrik Wold Kraglund

Tandberg er på sin side utdannet på Central Saint Martins i London, har vært praktikant i Anti, jobbet med Bielke & Yang og vært designer hos Mission og nå sist Neue. 

– Vi har lenge hatt lyst til å starte opp noe på egenhånd, og følte at tiden var inne til å jobbe med egne prosjekter, legger Oscar Grønner til.

I full gang

Nå sitter de sammen i Thorvald Meyers gate, i full gang med en rekke prosjekter. 

– At vi har jobbet i større miljøer er en veldig god erfaring å ta med seg videre, men nå føles det stas at vi er for oss selv, og ikke minst er det interessant å erfare business-siden av å drive designbyrå. 

Byrået har knapt holdt på i to måneder, og ifølge design-trioen går det over forventning.

– Vi har allerede en god del kule prosjekter som ruller og går. Blant annet en full brandingjobb for en ny produkstserie for en kjent norsk interiørdesignduo. Dessuten jobber vi en del med andre firmaer som i likhet med oss er i oppstartsfasen, blant annet et nytt datascience-firma som skal ha ny visuell identitet og nettsider. Vi jobber også med en DJ-app som heter Vibble, der vi allerede designet identiteten mens vi fremdeles var i Neue, så nå gjelder det å videreutvikle merkevaren.

Unge og frie

En del av tanken bak oppstarten var å kunne jobbe mer digitalt, siden samtlige er opptatt av krysningspunktet mellom design og teknologi. 

– Men det er jo identitetsdesign som er kjernen i vår virksomhet, noe som er ganske naturlig når vi kommer fra større branding-miljøer. En brandingjobb innebærer mange forskjellige disipliner innen design, og siden vi jobber innen et bredt spekter av tjenester kan vi levere på alt.

Her og nå forsøker Tandberg Grønner Wold å få mest mulig ut av posisjonen som unge og frie.

– Det er ikke så mange nye designbyråer i Oslo i vår generasjon. Foreløpig har vi ingen ambisjoner om å konkurrere mot de kjempestore brandingbyråene. Vi vil ha det gøy når vi jobber sammen, og når vi arbeider konseptuelt og på idé forsøker vi å unngå å låse oss til en rigid «corporate» tankegang. Vi er for første gang i en posisjon der vi ikke er underlagt en kreativ ledelse eller den samlede produksjonen til et byrå, så vi kan selv definere hva vi har lyst til å være. Det er en utrolig fet posisjon å være i!

Blir det flere av dere etterhvert?

– Forhåpentligvis kjører vi på med litt større budsjetter og større kunder med tiden, men så langt er vi veldig fornøyde med å være tre. Ambisjonen er først og fremst å kunne leve av å gjøre veldig gode arbeider.

Besøk Tandberg Grønner Wold på www.tgw.studio.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.