Gammeldags, men moderne VG-film vant Sølvfisken

Da har endelig TV 2 juryert julifisken, og vinneren ble SMFB med VG-filmen «Football’s Coming Home».

80007 d7fb8 original

I mai slapp VG en ny reklamefilm på sitt tradisjonsrike konsept «Dagen er ikke helt den samme uten», der budskapet er det samme som før, mens fokuset på mobilen som inngangsport til VG er nytt.

– VG handler om å holde seg oppdatert på nyheter, sport eller underholdning, hvor som helst og når som helst. Og selv om mye forandrer seg er det mer enn noen gang sant at dagen ikke er helt den samme uten VG, fortalte Hans Martin Rønneseth da filmen debuterte i vår.

I sin begrunnelse understreker juryen at filmen handler om mye mer enn fotball: «VG-filmen «Football’s Coming Home» tar hjem sølvfisken for juli. Historien om den gamle damen som følger fotballresultatene på VG Live i håp om å få besøk av en sønn som trenger litt trøst, er nok en sjarmerende film på konseptet «Dagen er ikke helt den samme uten». «Football’s coming home» er en veldig fin film om fotball, som handler om veldig mye mer enn fotball.»

Det er Fantefilm med regissør Marius Holst og produsent Hugo Hagemann Føsker som har vært produksjonsselskap på filmen. Team på jobben fra SMFB var Hans Martin Rønneseth, André Koot, Hans Magne Ekre, Alexander Gjersøe, Vibeke Wiedswang, Lasse Polmar og Nicklas Hellborg.