Nordmenn bak 360°-video for Jean-Michel Jarre

Både den siste videoen og den siste livekonserten til den franske synth-pioneren Jean-Michel Jarre (68) er skutt i 360°. Det er norske Screen Media som er ansvarlig for opptakene.

Franske Jean-Michel Jarre hadde sitt store gjennombrudd i 1976 med «Oxygene», og han har de tre siste tiårene vært mest kjent for sine spektakulære liveshow der lyd, lys og bilder går opp i en høyere enhet.

Nå er dette for første gang skutt med virtual reality-kameraet Ozo, som fanger opplevelsen i 360°, og det gjelder både en konsertsnutt fra Amsterdam og livestreaming av hele avslutningskonserten hans i Paris. Denne er også den første i verden til å streame live i 4K på YouTube. 

Haavard Hana i norske Screen Media forklarer at de snakket med Jarre da han var i Oslo for å spille i Spektrum i oktober.

– Vi kontaktet ham for å høre om han ville teste det nye utstyret vi har investert i. Han ble veldig interessert i mulighetene innen VR, og vi endte opp med å filme den siste musikkvideoen hans i 360°, skutt live i Amsterdam, forklarer Hana.

– Deretter sendte vi live i 360° i 4K fra avslutningskonserten hans i Paris. Hele prosjektet har vært et slags pilotprosjekt for denne teknologien, både til produksjon av innhold og 360 live-broadcast. 

Her kan du se Hana snakke mer om samme tematikk på Nyhetskanalen.

– Vi har flere prosjekter med Jean-Michel i år, lover han..

Videoen fra Amsterdam ser du her (Chrome eller Firefox, for beste visning uten VR-brille: bruk YouTube-appen på smarttelefonen din.)


Filmen oppleves best med VR-brille, enten en billig i papp eller mer avanserte modeller fra Oculus Rift, Samsung eller liknende. Du kan også se videoen på smartelefonen, der du kan se konsertsnutten i 360 grader ved dra i skjermen eller bruke bevegelser. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.