«Flukt»: Utendørs fotoutstilling på Carl Berner

Denne uken åpnet fotoutstillingen «Flukt» i parken «Dette er et fint sted» på Carl Berner i Oslo. I utstillingen møter vi menneskene som flyktet i krigens største redningsaksjon vinteren 1942 – 43.

Carl Fredriksens Transport reddet mer enn 1000 forfulgte mennesker, halvparten jøder, under andre verdenskrig. Denne parken og utstillingen «Flukt» er til minne om redningsaksjonen, menneskene som flyktet for sine liv og deres etterkommere.

Aksjonen ble ledet av Gerd og Alf T. Pettersen, Reidar Larsen og Rolf A. Syversen, sammen med mange gode hjelpere. Flyktningerutens begynnelse var ved stedet der Syversens Gartneri en gang lå. Herfra kjørte to lastebiler over til Sverige hver kveld i seks uker. Skjult på lasteplanene satt opptil førti mennesker.

Gjennom møter med de som overlevde som følge av redningsaksjonen og deres familier formidles de sterke historiene gjennom tekst og bilder i utstillingen.

Utstillingen er realisert i et samarbeid mellom fotograf Pål Laukli, stiftelsen «Dette er et fint sted», Canon og Snøhetta. Utstillingen ble åpnet mandag 8. mai av ordfører Marianne Borgen, og er åpen for alle.

Opplev hele historien på fintsted.no


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.