«Pappaperm» smitter over grensene

Den siste tiden har en rekke medier over hele verden fattet interesse for «Pappaperm», Ståle Gerhardsens selvutgitte bok basert på illustrasjoner fra tiden i foreldrepermisjon.

Da tobarnsfar, illustratør og designer Ståle Gerhardsen sist gikk ut i foreldrepermisjon, samlet han illustrasjonene sine fra pappapermhverdagen på Instagram under emneknaggen #pappapermtegninger. Aviser som Adresseavisen og Bergens Tidene var raske til å snappe opp bildene, og da tok det ikke lang tid før idéen om en bok ble født, noe som ble realisert i fjor gjennom en kronerulling-kampanje.

Boken ble omfavnet av mange, blant annet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

De siste dagene har illustrasjonene dukket opp på aviser og nettsteder som Diply, The Independent, CafeMom og A Plus, med flere.

Gøy med hebraisk tegneseriefont

Gerhardsen synes både det er gøy og litt rart med all oppmerksomheten, forteller han til kreativtforum.no.

– Det er en veldig merkelig følelse å se illustrasjonene mine i innpakningen til de utenlandske nettstedene. De fleste spør om lov til å poste illustrasjonene med tanke på åndsverk og slikt, og det er toppers. Men det er også litt gøy å se hvordan for eksempel Israel har klippet ut den norske teksten og satt inn hebraisk tegneseriefont. Eller hvordan De Forente Arabiske Emirater valgte å skrive om saken uten å vise fram illustrasjonene. 

– Og det aller gøyeste er jo all feedbacken det har skapt her hjemme. Forhåpentligvis dukker boken opp under flere juletrær i år også.

Han avslutter med et apropos.

– Om noen der ute driver et forlag som kan gi ut bøker på engelsk i det store utland, give me a call. «Pappaperm» kan lett gjøres om til «Paternety Leave» altså …

Gerhardsen ble tidligere i år priset som Årets trønderske designer i Adresseavisens UT-Awards. Han har vært Art Director i Tibe T i seks år, men sa opp jobben høsten 2016 for å starte for seg selv i selskapet Jobben Min AS.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.