Se animasjonsuniverset fra Gullblyanten 2017

Se det lekne universet som ble skapt til årets Gullblyanten-profil. SMFB, Animasjonsdepartementet og Verdens Sterkeste Mann står bak.

Både konkurranseinvitasjonen, annonser, profilfilmen, kategorivignettene og diplomene fra årets Gullblyanten-avvikling er fra et univers som handler om de ulike hindringer en idé møter fra den fødes til den eventuelt hedres med gull, en dramatisering av tematikken SMFB har lagt til grunn for årets Gullblyanten-profil.

Det visuelle universet er blitt til i et tett samarbeid mellom SMFBs designer Francesca Miani og Animasjonsdepartementets James Martin, mens Verdens Sterkeste Mann står for voice og lyddesign.

Følelsen av motstand

Det var SMFBs Hans Martin Rønneseth og Eirik Stensrud som klekket ut idéen bak profilen. De forklarte den slik da den ble offentliggjort i desember:

– Det er alltid lettere å være destruktiv enn kreativ. Ideene som når helt fram til podiet på Oslo Plaza i mars har vært gjennom mye, de burde strengt tatt ha bukket under for lenge siden, men på Gullblyanten 2017 er det nettopp ideene som overlevde alt vi hedrer. De fortjener all vår respekt og ærbødighet.

– Stilen er ikke bare ment å utfordre Gullblyantens form og farge, men også gi liv til nettopp følelsen av motstand som en idé møter. En kreativ prosess er ladet med følelser og drama, det har vi forsøkt å overføre til profilen, forklarer teamet.

Prosjektleder Vibeke Wiedswang (SMFB) og produsent Jannecke Østvold Møller (ADP) har også vært sterkt involvert i arbeidet.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.