Blank Poster gjør bok

På nettplattformen Blank Poster kan visuelle kreatører lage plakater basert på tilfeldig utvalgte ord. Etter fem år og snaut 13.000 plakater samles over 700 av de beste i en fysisk bok.

Blank Poster er en kreativ og eksperimentell nettplattform hvor designere og visuelle kreatører kan lage plakater basert kun på et tilfeldig generert ord. Hvem som helst kan delta i øvelsen. Eksperimentering og kreativitet er et fokus for Blank Poster, derfor er det ingen kuratorer. Slik kan deltakerene selv velge hvordan de ønsker å tolke de tilfeldige ordene for så å visualisere plakater på sin egen måte. Hver uke blir alle innsendte plakater lansert på blankposter.com samtidig som et nytt ord blir generert.

Prosjektet er ledet av de to grafiske designerne Anders Bakken og Ole-Morten Ødegaard.

– Målet var å skape en uformell visuell lekeplass hvor kreativitet og eksperimentell design skulle stå i fokus. Dermed kunne vi prøve ut nye teknikker og visualisere kreative ideer uten restriksjoner, forteller duoen.

Blank Poster ble startet i 2014 og har så langt resultert i mer enn 12.750 plakater skapt av kreatører fra hele verden. I løpet av prosjektets gang har Blank Poster arrangert plakatutstillinger både i Tyskland, Norge og Sveits, og nå har de laget sin første publikasjon, «Blank Poster Volume 1».  Den første Blank Poster-boken vil inneholde mer enn 700 plakater laget av 393 designere fra 53 forskjellige land og fem intervjuer med deltakere av prosjektet. 

– Da vi gikk gjennom arkivet av plakater for å lage bok, føltes det surrealistisk å tenke at for hver plakat er det noen, et eller annet sted i verden, som har tatt seg tid til å uttrykke sin kreativitet og visjon basert på et tilfeldig ord, sier Bakken og Ødegaard.

Blank Poster-boken lanseres i løpet av høsten.  Mer informasjon og tusenvis av plakater finner du på blankposter.com.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.