Erfarne filmskapere lanserer droneselskap

Hite er et nytt selskap som spesialiserer seg på dronefilming. Teamet bak Hite er folk fra Process Films, med regissør Matt Pain og produsent Hanne Døssland i front.

Leo Solland 8691 Leo Solland
Sjefspilot (og droneracer) Jakob Holshagen i aksjon. Foto: Leo Solland

Teamet til nyetablerte Hite inkluderer erfarne filmprodusenter og droneoperatører med over 15 års kompetanse med filming fra luften. Matt Pain leder kameraavdelingen Hite. Han har omfattende erfaring fra produksjonsselskapet Process Films hvor han lager filmer for kjente merkevarer som Prada, Red Bull, Toyota og Telenor. CEO og gründer Hanne Døssland koordinerer prosjekter, håndterer søknadsprosesser og nødvendige tillatelser. Jakob Holshagen er ansatt som dronepilot og FPV-spesialist. Han har tidligere jobbet som dronepilot for Nordic Unmanned og han konkurrerer på et internasjonalt nivå i profesjonell droneracing. I tillegg består Hite av dronepilot og kameraoperatør Leo Solland.

– Vi er stolte av å lansere Hite, hvor vi kombinerer vår lidenskap for film med erfaring innen dronefilming. Selv om vi er et nytt selskap, føles det som om vi har eksistert lenge, fordi vi tar med oss mange års erfaring innen film og luftfoto til Hite, sier Matt Pain.

Det siste året har selskapet gjennomført produksjoner i Brasil, Puerto Rico, Tahiti, El Salvador, Tyskland, Svalbard og Island.

– Hite har som mål å være en helhetlig leverandør av dronetjenester, og vi aspirerer til å være den aller beste i bransjen. Vår brede bakgrunn innen filmproduksjon og droneoperasjoner gjør Hite til en kompetent, sikker og pålitelig leverandør, forsikrer Hanne Døssland.