Ny matglad administrerende direktør til Idé-entrepenørene

Dag Terje Klarp Solvang begynner som ny administrerende direktør i Melvær Idé-entreprenør. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Gastronomisk Institutt.



Solvang skifter nå beite etter fire år som leder for Norges ledende matfaglige miljø. Han skal nå benytte sin lederkompetanse på andre fagfelt. Derfor går han til det innovasjonspregede kommunikasjonsmiljøet Melvær&Lien Idé-entreprenør. Det Stavanger-baserte selskapet jobber med kunder innen energi, finans, kultur- og regionalutvikling.

– Mat handler om kommunikasjon. Jeg ønsker nå å ta mine erfaringer fra et matindustrielt fokus til det rent kommunikative, sier Dag Terje Klarp Solvang.
– Selskapet har et forretningskonsept som er unikt i en nasjonal setting og besitter et mangfold av kompetanse. Den strategiske forretningsutviklingen og det å identifisere mulighetene for vekst blir vesentlig for meg å ta tak i, sier Solvang.

– Vi har ønsket en visjonær ledertype med bredt nettverk. Det har vi funnet i Dag Terje Solvang, sier styreleder i Melvær&Lien Idé-entreprenør, Ståle Melvær.
– Han bringer med seg leder-egenskaper, innovasjonskraft og et samfunnsengasjement som er viktig for å utvikle selskapet videre og skape ytterligere vekst.

Medeier Andreas Lien, som i dag leder selskapet, velger fra mai av å bli avdelingsleder for enheten design og reklame.