Fra Down Under til The Big Apple

Kreatørteamet Victoria Ulrikke Iles og Lisa Marie Eri melder overgang fra The Monkeys i Sydney til Johannes Leonardo i New York.

80400 9f336 original
Victoria Ulrikke Iles og Lisa Marie Eri.

Victoria Ulrikke Iles og Lisa Marie Eri ble hentet til The Monkeys i Sydney av Interactive Creative Director Morten Halvorsen høsten 2015, etter å ha besvart en stillingsannonse som resulterte i nærmere 100 søknader fra team over hele verden.

Jentene, som gikk ut av Westerdals i fjor sommer, har i løpet av det siste året jobbet i det som har blitt kåret til Australias beste reklamebyrå i samtlige av landets reklamekåringer. Ifølge duoen har læringskurven vært bratt.

– Det var høyt tempo fra dag én, og utfordringene var mange, forteller Victoria.

– Vi var for eksempel nødt til å lære oss australsk humor og slang ganske kjapt for å kunne lage bra ting, forklarer Lisa.

Drømmen som gikk i oppfyllelse

Kreatørene, som blant annet vant en blyant i D&ADs studentkåring i fjor, har lenge drømt om å jobbe i The Big Apple, så da New York-byrået Johannes Leonardo tilbød dem jobb, var det ingen tvil hos de to om at de måtte gripe muligheten.

– Johannes Leonardo står bak flere av våre favorittkampanjer, så det har ikke helt sunket inn at vi jobber her enda, sier Victoria. – Å skulle lage ideer for Adidas Originals er kjempespennende, legger Lisa til.

Byrået, som teller rundt 60 ansatte og holder til i SoHo på Manhattan, har blant annet Adidas Originals, Coca-Cola og Google på kundelisten. Byrået hentet hjem fire gulløver fra Cannes i år for Adidas-kampanjen «Your Future Is Not Mine», og vant i 2012 Grand Prix i Cannes Mobile for Google med kampanjen «Hilltop Reimagined» for Coca-Cola.