Mer matnerding fra Flambert

Flambert signerer kokk, matskribent, regissør og selverklært «matpornograf» Henrik J. Henriksen.

89126 26c9a original
Henrik J. Henriksen. Foto: Veslemøy Vråskar

Henrik J. Henriksen er kokk og matskribent, og han driver taqueriaen Taco Republica i tillegg til flere nye restaurantprosjekter. Han har dessuten femten år som filmprodusent bak seg. og i de senere årene har han omsatt denne miksen av kompetanse til table-top regi, noe produksjonsselskapet Flambert nå får nytte av.

– Riktig å ta nerden i meg på alvor

– Etter 15 år som filmprodusent med over gjennomsnittlig nerdete interesse for teknikk og over 20 år med matnerding, er min rolle i film ganske opplagt, jeg er en matpornograf. Jeg har hatt noen skikkelig fine år i Tangrystan, men nå føltes det helt riktig å ta nerden i meg på alvor og søke mot folk som er kanskje enda verre enn meg selv, sier Henriksen.

Flambert spesialiserer seg på visual engineering, som inkluderer avansert slow motion-filming med høyhastighets motion control-robot.

– Med kjelene fulle av Flamberts kompetanse og deres cutting edge-teknologi på hele kjøkkenet, tror jeg vi kan koke opp noen skikkelige fine ting sammen. Når man har tydelige rammer, eller et veldig spesifikt arbeidsfelt slik som i motion control og high-speed, kan kreativiteten fort smitte over på andre ting enn mat også, sier Henriksen.

Han vil være i sitt ess i tabletop-registolen, ifølge Eva Silseth, produsent i Flambert

– Han har inngående kjennskap til matens stofflighet, trender på spisebordet blandet med visuell forståelse og appetitt på filmteknikk. Vi er elleville over å ha fått Henrik med i teamet vårt, sier Silseth.