Flytter An Interesting Day til Amsterdam

16. august samler digitalbyrået Bakken & Bæck noen av de mest interessante og inspirerende navnene innen design- og teknologiverdenen til én-dags-konferansen An Interesting Day.

I år velger Bakken & Bæck å flytte konferansen fra Norge til Nederland, hvor selskapet har ett av sine tre kontorer. Istedenfor å invitere gjestene til en øy i Oslofjorden, lager Bakken & Bæck sin egen øy på De School i Amsterdam, en nedlagt skole som i dag er gjort om til byens hippeste restaurant, nattklubb og gymsal.

– Da vi startet éndagskonferansen i 2015, var det for å sette det norske startup-miljøet på verdenskartet. I løpet av de siste årene har det skjedd veldig mye bra på dette området, og vi føler det er på tide å ta «An Interesting Day» et skritt videre. Mens det tidligere var et mål å bringe verden til Norge, er målet nå å bringe Norge ut til verden, sier Tobias Bæck, daglig leder i Bakken & Bæck. 

En uvanlig konferanse

Tidligere deltakere husker nok ankomsten av verdens største sprettert med helikopter, Lindstrøm i solnedgang eller grunnleggeren av Vimeo som fortalte åpent om sin bipolaritet og forretnings-suksesser. Selv om An Interesting Day flytter hjemmefra, lover Tobias Bæck at konferansen ikke skal bli voksen og kjedelig. 

– Alle som har vært på An Interesting Day vet at dette ikke er noen vanlig konferanse. Vi liker å gi folk noe uventet, og i år blir intet unntak. Miksen av høyt faglig innhold, morsomme overraskelser og tidenes fest blir med til Amsterdam.

I likhet med tidligere år er det stor interesse fra deltagere før konferansen. Det har allerede kommet inn hundrevis av søknader fra hele verden, inkludert fra store selskap som Facebook, Uber og Disney. 

– I forrige uke fikk vi en henvendelse fra en av verdens største merkevarer innen sport, som ønsket å sende en delegasjon på 30 designere, men vi måtte be dem søke på vanlig måte som alle andre, sier Bæck. 

Fra Minecraft til menstruasjons-app 

16. august kommer det flere designere, kunstnere og gründere for å dele, vise og snakke om arbeidet sitt, blant annet: 

  • Ida Tin, gründeren bak menstruasjons-appen Clue, som nå har over 5 millioner bruker over hele verden.
  • Den prisvinnende skribenten Anna Holmes, kjent for å ha startet publikasjonene Jezebel og Topic Stories.
  • Den anerkjente kunstneren og eksperimentelle hackeren Zach Lieberman, som også var en av grunnleggerne av openframeworks.
  • Landskapsarkitekt Joy Mutai. Hun jobber med Block by Block, en veldedighetsorganisasjon som bruker spillet Minecraft til å skape bedre, urbane bomiljø sammen med FN-programmet UN Habitat. 
  • Redaktør Elise By Olsen, art director Morteza Vaseghi og designer Tracy Ma er også foredragsholdere på årets konferanse.

Setter av 30 plasser til studenter 

An Interesting Day er gratis, som alltid, og i år ønsker Bakken & Bæck særlig å invitere studenter. Derfor er 30 av 250 plasser reservert til studenter som søker om invitasjon.

– Vi har veldig god erfaring med å la unge talenter slippe til og å gi dem tillit i en tidlig fase. Vanligvis er det vanskelig for studenter å delta på denne type konferanse, og derfor gir det ekstra mening å holde av ekstra plasser til studenter, avslutter Tobias Bæck. 

aninterestingday.com

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.