VM i døds 2018

VM i Døds er en amatørkonkurranse i dødsing – en stupestil utviklet på Frognerbadet på 1960–tallet. Kravet til utøvere er å gå ut i vannrett x–formasjon med kroppen, holde den så lenge som mulig, før de krøker seg sammen før vannflaten brytes.

Arrangementet har i år 10 års jubileum og har blitt et stort Nordisk arrangement. Sporten har de siste årene fått stor internasjonal oppmerksomhet med 64 millioner som fulgte arrangementet på Snap Chat live i fjor. Med en stadig økende andel lokale mesterskap i inn og utland er det i år rekordmange påmeldte og deltagere fra Sverige, Danmark, Tyskland og Spania.

– VM i døds er en konkurranse med tradisjoner og et eget forbund siden 2008. Da arrangementet gikk av stabelen for første gang var det 8 hoppere og 30 tilskuere. I 2012 hadde publikumstallet steget til 1500, og så videre til 3000 i 2016, forklarer Paul Rigault, og fortsetter: Vi er et stort og bra team som er involvert i gjennomføringen nå, og vi har profesjonalisert oss år for år. Det handler om å heve kvaliteten på gjennomføringen, for både publikum, partnere og deltagere.

– Nytt av året er en bedre totalopplevelse. Dette går på arenalogistikk, økt sikkerhet, bevertning og involvering av publikum. Vi må også nevne årets tekniske løsning med blant annet en flerkamera-produksjon.

– Arrangementet blir vist live på TV2 Sportskanalen, utfyller Pål Andreas Gjersøe, rådgiver i byrået 6.sans, som er med-arrangør av VM i døds 2018.

– I tillegg til å bli vist live på Sportskanalen den 18.18 og TV2 på søndag 19.8 fortsetter vi samarbeidet med Snapchat globalt på dette arrangementet, som vi estimerer vil fenge deres 135 millioner brukere, fortsetter Gjersøe.

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.