Bli en bedre foredragsholder med teamet bak TEDxOslo

Bli bedre til å selge dine ideer, skape engasjement og vinne publikum. Lær av de beste i bransjen! Velkommen til Harstad.

TED er kjent over hele verden for sine korte, inspirerende og personlige foredrag. Chili Harstad, Kreativt Forum og Teamet bak TEDxOslo, tilbyr nå et eksklusivt kurs i teknikkene som gjør foredragsholdere klare for en TEDxOslo-talk. Kurset går over én dag og gir en innføring i de tre viktigste elementene i en vellykket talk.

 

1. Idé 

En sterk og tydelig idé er bærebjelken i et godt foredrag. I forberedelsene til en TEDxOslo-talk er idéfasen den viktigste. Deltakerne får en forståelse av hva en idé er, og hva som gjør den "...worth spreading".

  • Hva er en idé?
  • Hva gjør ideen "worth spreading"?
  • Vi bruker TED og TEDx videoer som eksempler og diskusjonsgrunnlag. 


2. Manus / tekst

Dersom idéen skal nå ut - bli forstått, trodd og husket - må den formidles på en måte som engasjerer. Deltakerne får en innføring i hvordan et budskap dramatiseres, struktureres og formidles. Til kurset skal hver deltaker forberede et kort 2-3 minutters foredrag om noe de er opptatt av og som de mener andre kan ha glede av å høre om. 

  • Jobbe videre med ditt eget foredrag 
  • Diskutere utvalgte foredrag som er tatt med
  • Skriv om foredraget


3. Sceneopptreden 

Å få gjennomslag handler ikke bare om å si det men om hvordan du sier det og hvordan du ser ut når du sier det. I siste del av kurset får du muligheten (om du ønsker) til å formidle budskapet ditt til de andre deltagerne. I etterkant får du individuell tilbakemelding på innhold, form, bruk av virkemidler, om du nådde frem til publikum etc. Vi utfordrer deg til å tenke nytt for å kommunisere budskapet på en måte som engasjerer og gir gjennomslag.

  • Å komme inn på en TEDx-scene
  • Forberedelser
  • Innledning og avslutning
  • Kroppsspråk og stemmebruk

 

Om kursholderne: 

Christoffer Leborg (kursholder) jobber som tekstforfatter og har i 20 år hjulpet bedrifter og organisasjoner med å finne, formulere og formidle sitt budskap. Christoffer var manuscoach for TEDxOslo 2017.

Nina Schjeide (kursholder) er en etterspurt kurs- og foredragsholder innen kommunikasjon, presentasjonsteknikk og konflikthåndtering. Hun jobber som skuespiller og instruktør, og har vært scenecoach for TEDxOslo i 2016 og 2017.

 

Hvem bør delta: 

Kurset er utarbeidet for alle som ønsker å formidle et budskap på en troverdig og engasjerende måte.

 

Dato og sted: 

Torsdag 31. mai kl. 09.00 - 16.30

Scandic Harstad 

Klikk for å se kart

 

Pris: 

Kr 5.900,- KF medlemmer, Harstadregionens næringsforening og Harstad Profileringspool

Kr 7.900,- for ikke-medlemmer 

* prisene er eks. mva. og inkluderer servering

** påmeldingen er bindende


Det er kun plass til 20 deltakere. Mao, det er førstemann til mølla som gjelder. 


Påmelding:
 er ikke mulig. 

Kurset er utsatt til høsten. 

 

Noen tilbakemeldinger: 

«Som foreleser på BI er jeg vant til å stå på scenen. Men det er alltid noe man kan forbedre og derfor deltok jeg på TEDxOslo-kurset. Det var veldig lærerikt. Jeg lærte å planlegge og definere budskapets kjerne,- noe som jeg opplevede som både vanskelig og komplekst. Det var utfordrende  og jeg var stadig utenfor min egen komfort-sone. Men kurs-lederne mestret å få meg tilbake slik at jeg kunne gi det lille ekstra. Kurs-lederne var, hver for seg, svært dyktige og sammen var de et utpreget godt team som utfylte hverandres rolle,- noe som resulterte i at jeg som deltaker fikk et svært godt utbytte ut av kurset. Sammen var de suverene. Selv om jeg ikke alltid var enig i deres filosofi (om hvordan holde en TED-talk), fikk jeg max utbytte av kurset. Jeg anbefaler det til andre som ønsker å utfordre seg selv litt ekstra hva gjelder formidling.

Nina Ronæs, foreleser BI.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.