Bli en bedre foredragsholder med teamet bak TEDxOslo

Bli bedre til å selge dine ideer, skape engasjement og vinne publikum. Lær av de beste i bransjen! Velkommen til et nytt og spennende kurs.

TED er kjent over hele verden for sine korte, inspirerende og personlige foredrag. Kreativt Forum og teamet bak TEDxOslo, tilbyr nå et eksklusivt kurs i teknikkene som gjør foredragsholdere klare for en TEDxOslo-talk. Kurset går over én dag og gir innføring i de tre viktigste elementene i en vellykket talk.

 

1. Idé 

En sterk og tydelig idé er bærebjelken i et godt foredrag. I forberedelsene til en TEDxOslo-talk er idéfasen den viktigste. Deltakerne får en forståelse av hva en idé er, og hva som gjør den "...worth spreading".

  • Hva er en idé?
  • Hva gjør ideen "worth spreading"?
  • Vi bruker TED og TEDx videoer som eksempler og diskusjonsgrunnlag. 


2. Manus / tekst

Dersom idéen skal nå ut - bli forstått, trodd og husket - må den formidles på en måte som engasjerer. Deltakerne får en innføring i hvordan et budskap dramatiseres, struktureres og formidles. Til kurset skal hver deltaker forberede et kort 2-3 minutters foredrag om noe de er opptatt av og som de mener andre kan ha glede av å høre om. 

  • Jobbe videre med ditt eget foredrag 
  • Diskutere utvalgte foredrag som er tatt med
  • Skriv om foredraget


3. Sceneopptreden 

Å få gjennomslag handler ikke bare om å si det men om hvordan du sier det og hvordan du ser ut når du sier det. I siste del av kurset får du muligheten (om du ønsker) til å formidle budskapet ditt til de andre deltagerne. I etterkant får du individuell tilbakemelding på innhold, form, bruk av virkemidler, om du nådde frem til publikum etc. Vi utfordrer deg til å tenke nytt for å kommunisere budskapet på en måte som engasjerer og gir gjennomslag.

  • Å komme inn på en TEDx-scene
  • Forberedelser
  • Innledning og avslutning
  • Kroppsspråk og stemmebruk

 

Om kursholderne: 

Christoffer Leborg (kursholder) jobber som tekstforfatter og har i 20 år hjulpet bedrifter og organisasjoner med å finne, formulere og formidle sitt budskap. Christoffer var manuscoach for TEDxOslo 2017.

Nina Schjeide (kursholder) er en etterspurt kurs- og foredragsholder innen kommunikasjon, presentasjonsteknikk og konflikthåndtering. Hun jobber som skuespiller og instruktør, og har vært scenecoach for TEDxOslo i 2016 og 2017.

 

Hvem bør delta: 

Kurset er for alle som ønsker å formidle et budskap på en troverdig og engasjerende måte.

 

Dato og sted: 

Tirsdag 13. november kl. 09.00 - 17.00

MESH Oslo, Tordenskioldsgate 3.  

Klikk for å se kart

 

Pris: 

Kr 5.900,- KF medlemmer.

Kr 7.900,- for ikke-medlemmer. 

* prisene er eks. mva. og inkluderer servering

** påmeldingen er bindende

NB! Det er kun plass til 20 deltakere. Mao, det er førstemann til mølla som gjelder. 

 

Påmelding: påmeldingsfrist er 30. oktober

Meld deg på her >>

 

Noen tilbakemeldinger: 

«Som foreleser på BI er jeg vant til å stå på scenen. Men det er alltid noe man kan forbedre og derfor deltok jeg på TEDxOslo-kurset. Det var veldig lærerikt. Jeg lærte å planlegge og definere budskapets kjerne,- noe som jeg opplevede som både vanskelig og komplekst. Det var utfordrende  og jeg var stadig utenfor min egen komfort-sone. Men kurs-lederne mestret å få meg tilbake slik at jeg kunne gi det lille ekstra. Kurs-lederne var, hver for seg, svært dyktige og sammen var de et utpreget godt team som utfylte hverandres rolle,- noe som resulterte i at jeg som deltaker fikk et svært godt utbytte ut av kurset. Sammen var de suverene. Selv om jeg ikke alltid var enig i deres filosofi (om hvordan holde en TED-talk), fikk jeg max utbytte av kurset. Jeg anbefaler det til andre som ønsker å utfordre seg selv litt ekstra hva gjelder formidling.»

– Nina Ronæs, foreleser BI.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.