Brenner for teknologi og design

I denne ukens Kudos viser Anders Nærø Tangen og Bjørn Gunnar Staal i Void frem arbeid der design og teknologi står i sentrum.

78500 3ad21 original
På Benglers nettsider kan du se en interaktiv illustrasjon av algoritmen som bestemmer innholdsstrukturen på OMA-hjemmesiden.

Fra venstre Anders Nærø Tangen, Bjørn Gunnar Staal.

Anders Nærø Tangen

er designer og Bjørn Gunnar Staal er designer og softwareutvikler. De er to av gründerne i det multidisiplinære designbyrået Void. De har blant annet vunnet mange priser for denne jobben sammen med Kitchen. Siden de møttes for syv år siden har de samarbeidet om å utfordre grensene mellom design og teknologi. Når de ikke sitter side om side på kontoret er de ofte å finne side om side på en sykkel.

– Takk til Magne for å sende stafettpinnen videre til oss!

– Et av de norske prosjektene som havnet på vår radar nylig er nettsidene for OMA, laget av Bengler og Node Berlin Oslo. Stilsikkert og utypisk norsk med en interessant måte å forhåndsbehandle informasjon til forsiden på. (Se Benglers presentasjon av arbeidet sitt HER)

– London-baserte Random International, stiftet i 2005, er et av byråene vi først ble inspirert av innen sfæren av kunst og teknologi. De er mest kjent for Rain Room, en permanent installasjon på MoMA i New York. Et av deres siste prosjekter er en fysisk representasjon av Gunnar Johanssons konsept (som leker med antall punkter som kreves for å lure hjernen til å gjenkjenne en komplett anatomisk figur) bestående av små robotiserte lyspunkter.

Random International:

– Vi har fokusert mye på live-opplevelser i år, og dette prosjektet fra våre tyske navnebrødre WHITEvoid har imponert oss. Presisjonen i møtet mellom kinetiske elementer og projeksjon gjør dette til en performance vi gjerne skulle bevitnet selv.


– Vi får stadig henvendelser fra byråer med ideer rundt Virtual Reality og Hologram(!). Sistnevnte er fortsatt ikke realisertbart, men VR-teknologi begynner å modnes nå. Dette prosjektet fra London-baserte Marshmallow Laser Feast benytter seg av Lidar- og CT-scanning av en skog som grunnlag for en virtuell verden som lar deg gjenoppleve den samme skogen fra ulike perspektiver.

– Vi vil gjerne sende stafettpinnen videre til Endre Berentzen i Anti Bergen. Endre er en fagperson vi har stor respekt for, og vi skal gjøre et spennende prosjekt sammen i 2017!