Dyrker matkultur

Food Studio har knyttet rundt seg et team av fagfolk rundt merkevaren, slik at hele virksomheten har eksperter i hvert ledd. Nå inviterer de et snes geniunt matinteresserte til sommerfest sammen med blant andre kokkene fra Maaemo.

8018 46596 original
8019 1adb0 original
8020 d8e3a original
8021 891a8 original
8022 21471 original
8023 99843 original
8024 a2dbe original
8025 13736 original
8026 c8cb2 original

Food Studio er en utradisjonell arena for matrelaterte events og happenings, og de kulinariske filosofene som utgjør initiativet jobber flermedialt for å utfordre måten vi tenker rundt og om mat i hverdagen. Food Studio holder til i lokaler ved Lilleborg der Sagene møter Torshov i Oslo, og de deler sin virksomhet i tre ganske selvforklarende forgreininger: Table Talks, Workshop og Food Lab.

Designerne Christian Bielke og Martin Yang Stousland i Bielke+Yang har blitt en del av teamet rundt Food Studio.

– Cecilie Dawes kom til oss og hadde lyst til å arrangere annerledes events rundt mat, noe som skulle være en motvekt til de store mataktørene, og som en spennende arena med nye muligheter for mindre aktører, forteller Christian Bielke.

Matnerding på nett

Bielke+Yang har utviklet Food Studios visuelle profil og webside. På websiden kan du se filmer og foto fra hver kveld, holde deg oppdatert på hva som skjer rundt mat i inn- og utland via kalenderen og lese intervjuer, artikler og oppskrifter.

Designduoen har blitt stadig tyngre involvert i prosjektet.

– Etter hvert har vi blitt et stort team som jobber med Food Studio: Designere, fotografer, tekstforfattere, filmskapere, kokker og matkonsulenter. Egen bartender er også med på laget.

De andre fagfolkene på Food Studio-teamet er blant andre matkonsulent Cecilie Dawes, tekstforfatter Alexander Fallo-Huslænd, fotograf og filmprodusent Andreas Kleiberg, fotograf Christoffer Johanessen, filmprodusent Kristian Paulsen og programmerer Magne Ilsaas.

Sterk merkevare

Bielke skilder Food Studio som «vår lekearena». Samtidig understreker han at teamet har en unik mulighet til å forvalte en sterk merkevare nettopp fordi de har fagfolk i hvert ledd. Food Studio arrangerer stadig events under forskjellige temarubrikker, for eksempel «bakverk», «kveldsmat» eller «frokost». I mai reiste pop-up konseptet The Rebel Dining Society helt fra England for å komme Food Studio i møte i et slags kokke-clash.

Og 20. juli blir det altså fest med ingen ringere enn kokkene fra Maaemo, som flytter hele kjøkkenet sitt fra Schweigaards gate opp til Lilleborg for anledningen. Folk fra Tim Wendelboe skal også være med på å gjøre kvelden ekstra spesiell.

– Utgangspunktet for festen var at Maaemo, med sine to Michelin-stjerner, gjerne ville gi folk sjansen til å prøve de kulinariske kreasjoner deres uten å måtte vente to måneder på å få bord. De skal diske opp med en norsk sommermeny med tilhørende drikkemeny. Food Studios Anders Ugmod står for drinker før og etter maten, og gjengen fra Tim Wendelboe skal stå for en egen kafferett, forteller Bielke.

Eksklusivt evenement

Et lite, men betydelig aber: Det er bare plass til rundt tjue stykker i Food Studios lokaler. Dermed må de som skal bli med siles gjennom smart kommunikasjon, for det er de genuint matinteresserte Food Studio og teamet vil nå, og de har lagt inn en begrensning på to plasser til hver person som melder seg på. Foreløpig har de holdt kommunikasjonen litt hemmelig, men de som melder seg på Food Studios nyhetsbrev vil få ledetråder om hvordan man kan skaffe seg billetter.

Et annet tips er å følge med på Food Studios Facebook-, Twitter- eller Instagram-sider de nærmeste to ukene.

– Vi har også hengt opp plakater og laget teaserfilmer. Vi tror nok at en del matnerder har fått det med seg, men til uka trapper vi opp og sender ut et sykkelbud i byen utstyrt med betalingsterminal. Vi opererer selvsagt etter førstemann-til-mølla-prinsippet, og vi tror at vi på denne måten treffer de som vil delta aller mest, forklarer Bielke.

www.foodstudio.no