Galleri Skyskraper søker kunstner

Skyskraperhusets kunstneriske friområde har ledig kapasitet fra andre halvdel av november og ut desember.

39389 89d6b original
Fra utstillingen «Dia de los Muertos». Foto: Galleri Skyskraper

– Vi i Galleri Skyskraper etterlyser en kunstner til neste utstilling, forteller Petter Jahre, tekstforfatter og regissør i Både Og, et av de mange selskapene under Skyskraper-paraplyen.

Kan du fortelle leserne våre litt om hva Galleri Skyskraper er for noe?

– Galleri Skyskraper er et atypisk galleri som ikke nødvendigvis vies til de skolerte kunstnerne. Ideen er todelt: Skyskraper, og våre kunder som i stor grad består av kreatører, er storkonsumenter av inspirasjon. Kunst er friområdet som ikke skal tjene annet enn kunstnerens visjon, dermed er det duket for inspirasjon som ikke kannibaliserer på ideer og rammer vi ellers møter i reklameøyemed.

Tøft. Hva mer?

– Den andre ideen bak Galleri Skyskraper er å fremme de mange kunstnere som ikke har en naturlig plass i det ellers etablerte og lukkede kunstmiljøet i Norge. Alle kunstnere som er en del av den kreative bransjen, også i utvidet forstand, er hjertelig velkommen til å sende oss en forespørsel om å få stille ut. Også de som aldri har stilt ut før! Jeg anbefaler alle som ikke har fått med seg «Dia de los Muertos» å komme innom, mens den fortsatt henger oppe!

For tiden er det altså utstillingen «Dia de los Muertos» med Marcel Leliënhof, Cathrine Aas og Qvisten animasjon som preger lokalet, og denne fortsetter fram til De dødes dag 1. november.

I januar er det Hilde Marstander som stiller ut, og i mars har turen kommet til art director Per Erik Jarl i Kitchen.

– Men fra medio november og ut desember etterlyser vi en en kunstner, gjerne en som har endt opp i den kreative bransjen og trenger et spark i ræva for vise sin kunst til folket. Be vedkommende ta kontakt med meg, avslutter Jahre.