Prisdryss til westerdøler i D&AD

I begynnelsen av juli gikk D&ADs studentonkurranse New Blood av stabelen, og tre avgangsteam fra Westerdals Oslo School of ACT vant sølvblyant for sin løsning på en brief fra WWF.

62557 d4c91 original
Fra venstre: Mads Bergstrøm, Joachim Huseby, Susanne Hovda, Christer Magnussen, Martin Brurås Tønnesen. Foto: D&AD

Totalt fire team fikk en «pencil», i seg selv en solid anerkjennelse. De nominerte utgjorde seks prosent av de flere tusen bidragene som kom inn i årets konkurranse.

Teamene som vant sølv er Mads Bergstrøm og Joachim Huseby med «Go from WWW to WWF», Martin Brurås Tønnessen og Christer Magnussen med «Save by Saving» og Susanne Hovda og Marius Aasen med «Respawn Rhino». Alle teamene hadde løst WWFs brief og totalt ble det delt ut fire graphite, D&ADs svar på sølv.

I tillegg fikk teamet Victoria Ulrikke Iles og Lisa Marie Eri, også de avgangsstudenter fra årets Westerdals-kull, en wooden pencil (tilsvarende en bronse) for sitt bidrag «AirBnB Train».

– Det er veldig stas å vinne en sølvblyant i D&AD! Og veldig moro og litt sprøtt at alle vi som løste WWF-briefen får den samme utmerkelsen, sier Joachim Huseby.

Samtlige team var representert på prisutdelingen i London, og feiret med rette utover kvelden. Visstnok skal Erik Heisholt ha sendt med drikkepenger til sine nyansatte.

Bootcamp for nytt blod

Alle som fikk en pencil har hatt muligheten til å søke om plass på D&ADs New Blood Academy, en to ukers bootcamp, hvor deltakerne skal intervjues, løse en større brief og veiledes av ansatte i Ogilvy & Mather, AKQA, Gray med flere. Susanne Hovda og Marius Aasen deltar som eneste norske team, og utgjør dermed sammen med 48 andre unge kreatører fra hele verden årets D&AD Academy-kull.