Lanserer nettsted for personlige fortellinger

Superblaise lanserer publiseringsfelleskapet Masiver.com, som skal løfte fram personlige historier.

73831 63ba3 original
73834 a0617 original
73837 598b5 original
Personlige greier på Karusell. Foto © Superblaise

Masiver har en enkel grunnfilosofi: Alle mennesker er unike, og derfor har alle egne historier som bare de kan fortelle. Det som ifølge Masiver selv skiller dem fra andre publiseringsplattformer, er at alle kan få redaksjonell hjelp til utformingen av sitt bidrag. Det kan være i form av hjelp med tekst, video, lyd og bilde, eller for å finne rett vinkling på historiene.

Det er kommunikasjonsbyrået Superblaise som står bak publiseringsfelleskapet.

– Vi ønsker å være et sted for alle. For profesjonelle, amatører, visjonære, late. Perspektivet er det viktige, det skal være personlige greier. Det er den enkeltes historie som skal skinne. Derfor gjør vi alt vi kan for at det skal bli så bra som overhode mulig, sier Simon Ström, tekstforfatter i Superblaise.

Forrige torsdag ble Masiver lansert på utestedet Karusell i Oslo, der et utvalg av skribentene fremførte sine personlige greier, etterfulgt av fest.

Behov for uavhengig plattform

– Store deler av jobben vi gjør gjennom byrået og UT: studentbyrå handler om innsikt. Gjennom å jobbe med flere hundre studenter har vi avdekket tydelige behov, forklarer Joachim Levin, byråleder og kreativ leder i Superblaise. – De vil fortelle sine egne historier, og trenger en uavhengig plattform hvor disse kan formidles. I mengden av meningsløst innhold, vil denne typen formidling etterspørres i større og større grad, nettopp fordi det bygger personlige relasjoner.

– Vi ønsker i hovedsak at det skal være lavterskel slik at flere tør å bidra, sier prosjektleder Ida Notvik.

– Derfor er det viktig med få regler og stort spillerom. Eneste kriteriet er at det må være personlig. Du trenger ikke være dritflink til å skrive, filme, prate eller noe av det tekniske, det er tankene dine som er greia.

Tinder i et evolusjonsperspektiv

De personlige tankene fikk fritt spillerom på Karusell. Paleontologen Christina Pokriefke Ekeheien leste sin tekst om tinderdating i evolusjonsperspektiv sammen med en Tinderdate hun møtte for første gang. Bandet Beard Valley sang og fortalte om sin Øst-europeiske bomturné, og det ble laget salsa av Masivers egen technokokk Henrik Weido.

– I tillegg hadde vi lagt ut 200 postkort i lokalet hvor folk kunne skrive sine ideer til bidrag og gi dem til oss, forteller tekstforfatter i Superblaise, Eirik Mossefinn, som også har jobbet med prosjektet.

– Vi fikk tilbake en haug med gode ideer, det er veldig hyggelig at så mange har lyst til å bli med. I tillegg var det flere som kom bort til oss og sa at de ville ha flere Masiver-arrangementer i fremtiden, så det er noe vi skal få til, fortsetter han.

masiver.com